16.12.16

Φάκελος "Έξοδος": Τότε και τώρα

Οι δύο συνεχόμενες (μωρέ μπράβο κουράγιο!) έξοδοι τις οποίες τόλμησα αυτή την εβδομάδα, μου επιβεβαίωσαν κάτι που καιρό τώρα τριγυρνούσε στο μυαλό μου αλλά –μεταξύ μας τώρα- δεν ήθελα να το παραδεχθώ.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ή, για να είμαι ακριβοδίκαιη, εγώ και η οικογενειακή μου κατάσταση στα μητρώα έχουν αλλάξει. Έτσι, η λίστα των πραγμάτων «όταν ήμουν –πιο- μικρή VS τώρα που δεν είμαι –τόσο- μικρή» γίνεται πλέον πολύτιμος οδηγός στην αποφυγή λαθών (και δημιουργίας μαύρων κύκλων, ρυτίδων αϋπνίας κλπ.).

Να οργανωθούμε παιδιά
-ΤΟΤΕ: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: κάποτε δεν οργάνωνα εξόδους γιατί πολύ απλά δεν χρειαζόταν. Η διαδικασία είχε ως εξής: τηλέφωνο, «βγαίνουμε;», επιβεβαίωση ή απόρριψη (σπάνιο φαινόμενο), ορισμός ώρας και τόπου ραντεβού.
ΤΩΡΑ: Οργάνωση από την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να κλειστεί νταντά για τα παιδιά, να μην έχουμε πολλές δουλειές την επόμενη μέρα (γιατί θα είμαστε κομμάτια), να μην έχουμε πολλές δουλειές την ίδια μέρα (για να μην κοιμηθούμε στην μπάρα).

Η μαμά Σταχτοπούτα
-ΤΟΤΕ: η ώρα εξόδου από το σπίτι ήταν μετά τις 22:00. Η ώρα εισόδου στο σπίτι ήταν άγνωστη.
ΤΩΡΑ: απλώς ας πούμε ότι στην ώρα εξόδου από το σπίτι δεν έχει καν αρχίσει το βραδινό δελτίο ειδήσεων. Η ώρα εισόδου στο σπίτι είναι πολύ κοντά στην ώρα –τότε- ώρα εξόδου.

Στέκι
-ΤΟΤΕ: «Ωραίο μαγαζί αυτό δεν λέω, αλλά έχουμε ξανάρθει άλλη μία φορά. Όλο τα ίδια και τα ίδια;».
ΤΩΡΑ: Αν βρεις το μαγαζί που σου αρέσει, μένεις εκεί και –συνήθως- δεν ρισκάρεις  να «μαυρίσεις» την –συνήθως- μοναδική έξοδό σου για αυτή την εβδομάδα με το νέο τρέντι σούπερ γουάου μαγαζί που βλέπεις κάθε τρεις και λίγο στο Instagram. Μόνο σε περίπτωση που σου το επιβεβαιώσουν άνθρωποι εμπιστοσύνης, θα αποφασίσεις να «ξεριζωθείς».

You ve got message
-ΤΟΤΕ: τα μηνύματα που ανταλλάσαμε κατά την διάρκεια της εξόδους μας αφορούσε κατά 90% (πρώην/νυν/wanna be) γκόμενο και κατά 10% που θα πάμε μετά.
ΤΩΡΑ: τα μηνύματα που ανταλλάσουμε τώρα είναι με την νταντά για να βεβαιωθούμε ότι τα μικρά κοιμήθηκαν και δεν έβαλαν φωτιά στο σπίτι.

Εξοπλισμός
-ΤΟΤΕ: Κλειδιά, λεφτά, κινητό και γυαλιά ηλίου (σε περίπτωση που μας βρει το ξημέρωμα, μην στραβωθούμε κιόλας).
ΤΩΡΑ: Λεφτά, κλειδιά, κινητό, γυαλιά μυωπίας και φορτιστής, σε περίπτωση που πέσει η μπαταρία, πώς θα μιλήσουμε με την νταντά; (Η πιθανότητα να μας βρει το ξημέρωμα είναι τόσο μεγάλη όσο και αυτή να πάρει η ΑΕΚ τον Μέσι).

Τι πίνεις;
-ΤΟΤΕ: Η χωρίς σφηνάκια έξοδος, χαρακτηριζόταν ως μια «ήρεμη» έξοδος, ακόμα και αν γυρίζαμε στις 6 το πρωί σπίτι.
ΤΩΡΑ: Σφηνάκιααα;;; Είσαι τρελός; Θα γίνει χάλια το στομάχι μου. Φέρε μου ένα κρασί ακόμα.

Που πάμε για «βρώμικο»;
ΤΟΤΕ: Η επίσκεψη σε κρεπερί ή καντίνα για το τέλος της εξόδου ήταν σχεδόν θέμα παράδοσης.
ΤΩΡΑ: Δεν είσαι με τα καλά σου που θα φάω κρέπα στις 11 το βράδυ. Γι’ αυτό χτυπιέμαι στις προπονήσεις;

 «Δεν θα ξαναπιώ»
-ΤΟΤΕ: «Δεν θα ξαναπιώ ποτέ!». Και την επόμενη μέρα ήσουν πάλι με ένα ποτήρι στο χέρι.
ΤΩΡΑ: «Δεν θα ξαναπιώ για μία εβδομάδα». Και το τηρείς.


The Hangover
-ΤΟΤΕ: Με μία τυρόπιτα και ένα σοκολατούχο, το στομαχάκι ως το μεσημέρι είχε στρώσει.
ΤΩΡΑ: Με μία (κατσαρόλα) κοτόσουπα, 2 (κουτιά) αναβράζοντα ντεπόν, 3 λίτρα νερό και όσες κομπρέσες χρειαστούν, μπορεί να έχω συνέλθει μέχρι μεθαύριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου