17.11.16

Ψωμοκεκάκια με φέτα (που θα λατρέψετε!)



Θα σας πω την αλήθεια: κατά τύχη βγήκαν. Με βάση το αγαπημένο μου κέικ (δείτε την συνταγή εδώ), είπα να κάνω ένα πείραμα σε αλμυρό για να δω τι θα μου βγει.
Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.


Ούτε ψωμάκι, ούτε κέικ, όχι πολύ αλμυρό, κάνει για σνακ, για συνοδευτικό σαλάτας ή μιας... ταπεινής πιατέλας με αλλαντικά και τυριά παρέα με κρασί.

Σε 30' έτοιμα και με ελάχιστα άπλυτα σκεύη. 

Υλικά 

2 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι (ναι, καλά διαβάσατε)
3 αβγά 
1 φλιτζάνι τρίμμα φέτας
2 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα και μοιράζω σε σκεύη για cup cakes έως την μέση. Ψήνω στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 30'. 

Σημειώσεις
1. Τριμμένη παρμεζάνα, πεκορίνο ή καμιά πιπεράτη γραβιέρα παίρνουν εύκολα τη θέση της φέτας.
2, Το μείγμα μπορεί να μπει και σε φόρμα του κέικ, ή σε μικρά στρογγυλά τσέρκια.
3. Ανάλογα με το σκεύος, αλλάζει και η ώρα του ψησίματος. Π.χ. όσο πιο μικρά είναι τα σκεύη τόσο πιο λίγη η ώρα ψησίματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου