30.8.16

Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι



Το να οργανώσεις ένα ταξίδι που περιλαμβάνει 7 ώρες οδήγηση, με τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο, δεν είναι απλό πράγμα.  Αφού όμως το πήραμε απόφαση, έπρεπε να προβλέψουμε κάθε πιθανό σενάριο και να αποτρέψουμε οποιοδήποτε «στράβωμα».

]Εντάξει, πλάκα κάνω! Όλοι ξέρουμε ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στο Χόλιγουντ. Οι αντιδράσεις φίλων, γνωστών και συγγενών στο άκουσμα του εγχειρήματός μας («είστε τρελοί; Δεν θα την παλέψετε! Τόσες ώρες;! Θα φρικάρουν τα μικρά!» και άλλα τέτοια «ενθαρρυντικά»), όμως δεν μας πτόησαν.

Οπότε κάναμε τα βασικά (κάναμε και τον σταυρό μας) και ξεκινήσαμε για Πάπιγκο. Εκ του αποτελέσματος μπορώ να πω πως το τόλμημά μας χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς καταφέραμε να ρίξουμε τους πάντες «στον κουβά», καταρρίπτοντας θριαμβευτικά κάθε αρνητική πρόβλεψη. 

Και για να βοηθήσουμε άλλους συναδέλφους-γονείς που σκέφτονται να κάνουν κάτι παρόμοιο, ιδού μερικά πράγματα τα οποία κάναμε:

-Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας πρωί, αλλά αρκετή ώρα μετά το ξύπνημά τους. Πράγμα που σημαίνει ότι και το πρωινό τους (γάλα, πορτοκαλάδες κλπ.) είχαν χωνέψει και είχαν προλάβει να παίξουν άρα και να κουραστούν αρκετά ώστε να νυστάξουν μετά από λίγη ώρα στο αυτοκίνητο.

-Είχαμε μαζί μας νερό, ξηρά τροφή (πτι μπερ και τοστ) και φρούτα, αρκετά ώστε να μην χρειαστεί να σταματήσουμε σε εστιατόριο.

-Κάναμε δύο στάσεις. Μία μικρή –περίπου 10 λεπτών- στην αρχή και μία μεγάλη (για 45’) λίγο πριν την τελική ευθεία του ταξιδιού. Ειδικά η δεύτερη τους ανανέωσε και γλιτώσαμε μεγάλη γκρίνια. 

-Είχαμε μαζί μας και μερικά παιχνίδια τα οποία όμως δεν τους δώσαμε από την αρχή, αλλά έκαναν την εμφάνισή τους όταν η ομάδα άρχισε να «βαραίνει».

-Η διαδρομή με το αυτοκίνητο έχει πάντα πολλά και ενδιαφέροντα. Βασικά ΟΛΑ μπορούν να γίνουν ενδιαφέροντα, αρκεί να έχουν το σωστό… μάρκετινγκ: «Κοίτα ένα τεράστιο δέντρο!», «Να, κι άλλο τούνελ! Για να δούμε πόσο μεγάλο είναι!», «Πωωωωπω μια γέφυρα!», «Τι φοβερά διόδια είναι αυτά;», «Κι άλλο κόκκινο αυτοκίνητο!» (όλα θα πρέπει να έχουν τον ενθουσιασμό που θα ακολουθούσε την μεταγραφή του Μέσι στην ΑΕΚ).

-Για την επιστροφή διαλέξαμε την ώρα μετά το μεσημεριανό και αφού είχαν εξαντληθεί από το παιχνίδι. Ο ύπνος ήρθε με το άναμμα της μηχανής.

-Σημαντικό κλου (και για το «πήγαινε» και για το «έλα): κάτι (οτιδήποτε) σοκολατένιο, για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τι σημαίνει αυτό; Αν αισθάνεσαι ότι η μεγάλη γκρίνια πλησιάζει, τάζεις «σοκολατένιο δωράκι», σε όποιον δεν φωνάζει/κλαίει/χτυπάει τον συνεπιβάτη του κλπ. Μέχρι να συμμορφωθούν οι «πίσω» και να απολαύσουν το βραβείο τους, έχεις κερδίσει τουλάχιστον 45’. Η επίδραση της σοκολάτας δε, κρατάει τουλάχιστον 1 ώρα ακόμα.

Αν έχετε οποιοδήποτε κόλπο, μυστικό, τρικ που χρησιμοποιείτε κι εσείς, παρακαλώ μην διστάσετε να τα μοιραστείτε μαζί μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου