23.8.16

Σαλάτα με πεπόνι και αβοκάντο α λα Ούγκο Αλμέιδα



Τώρα που οι περισσότεροι από εμάς γυρίσαμε από τις διακοπές (με τους υπόλοιπους δεν ασχολούμαστε), έχουμε έναν βασικό στόχο, να χάσουμε τα κιλά του καλοκαιριού. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους: άλλος γιατί παντρεύεται, άλλος γιατί απλώς δεν χωράει στα ρούχα του, άλλος γιατί διεκδικεί βασική θέση στην ομάδα του. 

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και ο Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος μετά την σαλάτα-έπος που ανέβασε προχθές στα social media, έγινε στόχος ανείπωτου τρολαρίσματος (δείτε εδώ το σχετικό θέμα).

Η αλήθεια είναι ότι με τέτοιο πιάτο, δύσκολα θα αποφασίσουν τα κιλά να σε αποχωριστούν (εκτός και 
αν πρόκειται για γεύμα ολόκληρης της ημέρας). Για να βοηθήσουμε λοιπόν τον Πορτογάλο να μειώσει τα κιλά του (γιατί παρά την πλάκα, μας αρέσει και τον στηρίζουμε), του αφιερώνουμε μια σαλάτα νόστιμη, χορταστική και με σαφώς λιγότερες θερμίδες από την δική του υπερπαραγωγή.

Υλικά
Σαλάτα από πρασινάδα της προτίμησής σας (ρόκα, βαλεριάνα, λόλα, μαρούλι, baby σπανάκι ή ό,τι άλλο προτιμάτε)
½ αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
2 φέτες πεπόνι, κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
½ αγγούρι, ψιλοκομμένο
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, κομμένες σε τετράγωνα
2 κουταλιές της σούπας διάφοροι σπόροι (ηλιόσπορος, σουσάμι, σιναπόσπορος κλπ.)
½ φλιτζάνι κυβάκια γραβιέρας γλυκιάς

Για την βινεγκρέτ
Χυμός από 1 πορτοκάλι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε σε σέικερ ή στο μούλτι τα υλικά της βινεγκρέτ, χτυπάμε μέχρι να ενωθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

(Η βινεγκρέτ μπαίνει λίγο πριν το σερβίρισμα, ώστε να είναι «φρέσκια» η σαλάτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου