10.6.16

Euro 2016: Καλύτερα από τον καναπέ

Τελικά, η απουσία της Εθνικής μας από το Euro της Γαλλίας δεν είναι και τόσο καταστροφικό γεγονός, τουλάχιστον για εμάς (διότι εκ μέρους των παικτών και του Σκίμπε δεν μπορώ να μιλήσω). Αν το σκεφτούμε λίγο βαθύτερα, θα διαπιστώσουμε ότι ο αποκλεισμός μας από την διοργάνωση, έχει και τα καλά της.


1. Πρώτα απ' όλα, αποφύγαμε όλη την προ-Euro γκρίνια για την σύνθεση της αποστολής μας. Γιατί πήρε τον τάδε και δεν άφησε τον δείνα; Γιατί είναι περισσότεροι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και λιγότεροι του ΠΑΟ(Κ); Και για να μην νομίζετε ότι συμβαίνει μόνο σε εμάς, και ο Κόντε τα άκουσε που δεν πήρε μαζί του τον Πίρλο, και ο Ντεσάν που άφησε εκτός Γαλλίας τον Μπενζεμά και οι Άγγλοι έκραξαν τον Χογκτσον που απέκλεισε τον Κάρολ.

2. Δεν θα μας φάει το άγχος κατά την διάρκεια των αγώνων: "Έχασε την ευκαιρία ο Μάνταλος", "Δεν μάρκαρε σωστά ο Τοροσίδης", "Άδικο γκολ έφαγε ο Καπίνο" και άλλα τέτοια. Ενώ τώρα καθόμαστε ήρεμοι και χαλαροί χωρίς να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν θα σκοράρει ή όχι ο Μπέιλ. Εκτός και αν το έχουμε παίξει στο στοίχημα...

3. (Φυσική συνέχεια του προηγούμενου) Δεν θα έχουμε τη χαρά (#nooooot) των αναλύσεων, επί αναλύσεων από τους προπονητές των πάγκων, της εξέδρας, του καναπέ, του ντελιβερά. 

4. (Φυσική συνέχεια του προηγούμενου Νο2) Δεν θα έχουμε την ευχαρίστηση (#noooooot) να μάθουμε τι έκανε λάθος ο Σκίμπε. Γιατί ακόμα και να σηκώναμε την κούπα -αν συμμετείχαμε- πάλι κάτι δεν θα έκανε καλά: Δεν θα παίζαμε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, θα στηριζόμασταν στη νίκη με μισό γκολ και τέλος πάντων, την αρμάδα του 2004 δεν θα την φτάσει ποτέ (η οποία by the way είχε ακούσει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα...)

5. Γλιτώσαμε ενδεχόμενη συνάντηση με την Εθνικής Πορτογαλίας. Ευτυχώς για τους Πορτογάλους (σε μια πρώτη ανάγνωση) καθώς είναι γνωστά "πελατάκια", ευτυχώς και για μένα που δεν θα άντεχα να δω τον Φερνάντο Σάντος σε αντίπαλο πάγκο.

6. Και οικονομία και δίαιτα. Με όποια ομάδα και αν έπαιζε η Ελλάδα στην φάση των ομίλων, θα την βλέπαμε. Και δεν θα την βλέπαμε... ξεροσφύρι. Όλο και κάποιο σουβλάκι, κάποια πίτσα, καμιά μακρονάδα θα έκανε παρέα στην αγωνία μας. Ενώ τώρα, πείτε την αλήθεια, θα μαζέψετε την παρέα  και θα παραγγείλετε φαγητό για να δείτε Πολωνία-Β.Ιρλανδία και Ουαλία-Σκωτία; Ας περάσουμε στα προημιτελικά και βλέπουμε.

7. (Φυσική συνέχεια του προηγούμενου) Λιγότερη γκρίνια "πάλι μπάλα έχει σήμερα;", περισσότερες ευκαιρίες για εξόδους. Δεν αφορά τα θηλυκά του τύπου μου, αλλά τα άλλα που σιχτιρίζουν από την στιγμή που έμαθαν ότι η λήξη του Champions League δεν σήμανε και την ηρεμία από τις ποδοσφαιρικές συνάξεις στο σπίτι.

8. Με την εθνική μας να λείπει, όλοι θα έχουμε μια δεύτερη ομάδα να υποστηρίζουμε και πολλές ευκαιρίες για ποδοσφαιρικό καφενείο: άλλοι με την Αγγλία (γελάει ο κόσμος), άλλοι με την Γαλλία (πιο καλλιτέχνες), άλλοι με την Γερμανία (από μακριά κι αγαπημένοι) και άλλοι με την Ουαλία (υπάρχουν και βιτσιόζοι). E, θα είμαστε και εμείς οι σοβαροί άνθρωποι που θα είμαστε με την Εθνική Ιταλίας...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου