16.6.16

Παστίτσιο α λα Αντόνιο Κόντε

Κλασικό, αγαπημένο αλλά ανανεωμένο και κάπως διαφορετικό. Πόσα περισσότερα κοινά έπρεπε να έχει με τον Αντόνιο Κόντε για να το βαφτίσουμε με το όνομα του;

Οι λάτρεις του συγκεκριμένου πιάτου, θα (εκ)τιμήσουν την συγκεκριμένη εκδοχή μιας και την θέση του κιμά έχει πάρει ψιλοκομμένο λουκάνικο ενώ το ζυμαρικό έχει βράσει μέσα στην σαλτσούλα του «κιμά».

Κι επειδή τα σχόλια όσων των δοκίμασαν ήταν (τουλάχιστον) αποθεωτικά, είπα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί μάλλον πρόκειται για τον μεγάλο νικητή του καλοκαιριού. Όπως δηλαδή θα αναδειχθεί και η Ιταλία στο Euro.

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικό της αρεσκείας σας (εγώ προτιμώ τριβελάκι)

Για τον κιμά
3 λουκάνικα καπνιστά, ψιλοκομμένα
4 ντομάτες περασμένες στο multi

Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα, με λίγα λιπαρά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο

Εκτέλεση

Για τον κιμά
Ζεσταίνω καλά μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρω για λίγα λεπτά το λουκάνικο, μέχρι να βγάλει λίγο από το λίπος του και να ασπρίσει. Το ανακατεύω συνεχώς ώστε να μην κολλήσει στον πάτο του σκεύους. Ρίχνω την ντομάτα, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω τον κιμά να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά. (Δεν χρειάζεται καθόλου μπαχαρικά, όλη η γεύση θα έρθει από το λουκάνικο).

Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζω τα ζυμαρικά στον μισό χρόνο από τον αναγραφόμενο στην συσκευασία. Με μία κουτάλα, μεταφέρω τα ζυμαρικά στο σκεύος με τον κιμά μαζί με λίγο νερό στο οποίο έβρασαν και τα ανακατεύω κατά διαστήματα, μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά της σάλτσας. (Ιδανικά αφήνουμε την σάλτσα με τα ζυμαρικά όλο το βράδυ, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και ολοκληρώνουμε το παστίτσιο την επόμενη μέρα)

Μπεσαμέλ
Σε μια βαθιά γαβάθα ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το τυρί και τα χτυπάω καλά με το ραβδομπλέντερ (αν δεν έχετε, βάλτε τα στο μούλτι). Αδειάζω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνω το τυρί και ανακατεύω.

Σύνθεση
Απλώνω το μείγμα ζυμαρικού-κιμά σε μεγάλο ταψί, στρώνω από πάνω ομοιόμορφα την μπεσαμέλ, πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και ψήνω για περίπου 40’-45’ στις αντιστάσεις.

Δεν το κόβουμε αμέσως, ιδανικά τρώγεται σε χλιαρή θερμοκρασία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου