13.5.16

Uberness: Όχι, ΑΥΤΟ δεν είναι βρώμικο!

 Περιμέναμε μήνες το μαγαζί του Βασίλη Καλλίδη. Μέσω των social media και ειδικά του αγαπημένου του Instagram βλέπαμε καθημερινά την κάθε εξέλιξη της «καντίνας» του μέσα στην Λαχαναγορά του Ρέντη: σήμερα πήρε καρέκλες, σήμερα έβαψε τους τοίχους, σήμερα δοκίμασαν λουκάνικα, σήμερα μπήκε η τέντα…



Και ιδού. Ήρθε αλλά όχι για μείνει (πολύ). Μόλις 365 ημέρες από την ημέρα έναρξής του. Μετά; Δεν μας νοιάζει, γιατί ό,τι και να αποφασίσει ο Βασίλης καλό θα είναι. Προς το παρόν απολαμβάνουμε την έμπνευσή του και κατηφορίζουμε την Εθνική Οδό για να φάμε «βρώμικο». Βρώμικο είπα; Ας γελάσω! Και θα εξηγήσω σε λίγο το γιατί.

«Αν πας στον Καλλίδη, ξεκίνα από τώρα δίαιτα» με είχε ψιλιάσει ο νονός της Μικρής που είχε προλάβει πριν από εμάς την γευστική δοκιμή. Έτσι, πήγαμε με τον Πατέρα πριν από λίγες ημέρες απόλυτα προετοιμασμένοι, ψυχολογικά και… στομαχικά. \

Αν περιμένετε μαγαζί/εστιατόριο ή κι εγώ δεν ξέρω τι, στρίψτε γι’ αλλού (πλάκα κάνω, μην κάνετε κανένα τέτοιο αστείο, συνεχίστε κανονικά την πορεία σας). Η ατμόσφαιρα και οι μυρωδιές του Uberness με το που μπαίνεις σου λένε ένα πράγμα: Εδώ ήρθες για να φας και αυτό που θα φας θα το ευχαριστηθείς.

Πας ταμείο, παίρνεις το (κυριολεκτώ όταν λέω) καταλογάκι και διαλέγεις ανάμεσα σε κεφτεδάκια, hot dog, πανσέτα, τηγανητό κοτόπουλο, τηγανητές πατάτες, πράσινη σαλάτα, σαλάτα με γουακαμόλε. Αυτά! Α, κι ένα τεράστιο (τεράστιο όμως!) κρουασάν με σοκολάτα για επιδόρπιο, το οποίο είδαμε να αραδιάζει την κορμάρα του σε διπλανά τραπέζια.

Πήραμε ένα hot dog, μια μερίδα κεφτεδάκια, μία γουακαμόλε και μία (απόλυτα τέλεια παγωμένη) μπίρα, το σύνολο 19 ευρώ. Για να έχουμε αμφότεροι άποψη για τα πιάτα είπαμε να τα μοιράσουμε: «Ξεκινάω με hot dog, ξεκινάς με κεφτεδάκια και στα μισά αλλάζουμε», πρότεινα στον Πατέρα ο οποίος (τι να έκανε;) συμφώνησε.

Απλώνω την απαραίτητη στρώση μουστάρδας στο ροδαλό λουκανικάκι και ξεκινάω. Θα ήθελα πολύ να βρω πιο «σεμνούς» χαρακτηρισμούς, αλήθεια προσπάθησα, αλλά δεν βρήκα. Γι’ αυτό θα σας πω το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και είπα στον Πατέρα: «Αυτό είναι γαμάτο!». Αυτό! Δεν υπάρχει πιο σωστή περιγραφή για τον συνδυασμό του αφράτου ψωμιού με το τουρσάκι, την σος και το άψογο λουκάνικο.

Με πόνο καρδιάς παρέδωσα το μισό για να περάσω στους κεφτέδες τους οποίους μου υμνούσε ο Πατέρας όσο απολάμβανα το «καυτό σκυλάκι» μου. «Τι να μου πουν τώρα οι κεφτέδες" σκέφτηκα.

Κι όμως εκείνοι οι κεφτέδες έχουν να σου πουν πολλά: τραγανοί έξω, ζουμεροί μέσα, πεντανόστιμοι ενώ τόσα μυρωδικά είχα να δω από τον καιρό που έφτιαχνε η γιαγιά μου κεφτέδες τίγκα στον δυόσμο! Απίστευτοι!

Μέσα σε 30 λεπτά είχαμε παραγγείλει, παραλάβει και καθαρίσει ό,τι τρωγόταν στο τραπέζι. Αραγμένοι στις λευκές πλαστικές (τόσο άνετες και οικίες σε όλους μας) καρέκλες, αρχίζουμε την… κριτική με αφορμή μια δημοσίευση που έλεγε πως «για βρώμικο, είναι ακριβό».

ΑΥΤΟ το φαγητό είναι «βρώμικο» μόνο στα λόγια, μόνο στην τοποθεσία του μαγαζιού και μόνο στην εικόνα. Κατά τα άλλα, η γεύση, η ποιότητα αλλά και η εξυπηρέτηση φωνάζουν από μακριά ότι ο Καλλίδης έψαξε πολύ για να τα βρει.

-Τώρα τι κάνουμε; Ρώτησα.
-Ή φεύγουμε, ή καθόμαστε και παραγγέλνουμε και τα υπόλοιπα, μου απαντά.

Είπαμε να αφήσουμε τα άλλα για την επόμενη φορά που θα έχουν βγει τα τραπεζάκια έξω και πήγαμε για ένα κρασάκι στην Βασίλισσα (περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη εστεμμένη εδώ).

Uberness: Μπαίνετε μέσα στην λαχαναγορά του Ρέντη από την κεντρική πύλη (Τζων Κέννεντυ 1). Στρίβετε αριστερά και το μαγαζί βρίσκεται στο δεύτερο κτίριο δεξιά.
Ωράριο: Τετάρτη – Σάββατο 19:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 19:00
Για λεπτομέρειες (και όχι για κρατήσεις) πάρτε τηλέφωνο στο 210 4816 320


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου