20.4.16

Tip: γρήγορο και ελαφρύ σουφλέ



Το νόστιμο, ζουμερό, λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται με χιλιάδες θερμίδες. Ας το κάνουμε λίγο πιο φιλικό στην ζυγαριά μας, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσουμε τίποτα από την γεύση του. 


Με λίγα υλικά και σε λίγο χρόνο, έχουμε ένα φαγητό ό,τι πρέπει για βραδινό κάλεσμα.  

Υλικά

1 πακέτο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας (βίδες, ριγκατόνι κλπ.)

2 ½ - 3 φλ. από 3-4 κίτρινα τυριά (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά), τριμμένα

½ ποτήρι γάλα

2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζω τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά από τον αναγραφόμενο χρόνο. Τα σουρώνω, τα ξαναρίχνω στην κατσαρόλα και προσθέτω το τυρί, αφήνοντας ½ φλιτζάνι στην άκρη. Ανακατεύω καλά και αδειάζω τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος.

Περιχύνω με το γάλα, πασπαλίζω το υπόλοιπο τυρί και την φρυγανιά σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και ψήνω στους 180°C για 15’-20’ έως ότου λιώσουν τα τυριά και χρυσίσει η επιφάνεια.

Το αφήνω λίγα λεπτά εκτός φούρνου ώστε να κρυώσει και σερβίρω.

-Καλό θα ήταν τα τυριά να είναι μερικά αλμυρά και μερικά πιο γλυκά ώστε να υπάρχει ισορροπία και καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. 

-Αν σας έχει μείνει σάλτσα από κάποιο κοκκινιστό, είναι καλοδεχούμενη 

-Οι λοιπές προσθήκες εξαρτώνται από την όρεξή σας: ψιλοκομμένη πιπεριά, φρέσκο κρεμμυδάκι ή και κομματάκια από καπνιστή γαλοπούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου