25.4.16

Πίτσα, μπίρα, Champions League

Φτάσαμε αισίως στα ημιτελικά, ώρα να σοβαρευτούμε. Αρκετά παραγγείλαμε απέξω, σε αυτή την φάση καλούμε κόσμο στο σπίτι και δεν δύναται να εκτιθέμεθα από τις (και στις) πίτσες των άλλων. Γι' αυτό φτιάχνουμε τις δικές μας. Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και κυρίως όπως ακριβώς τις θέλουμε.

Υλικά για την ζύμη της πίτσας

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζανιού νερό, χλιαρό
1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαίολαδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη. Αφήνω το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να κάνει φυσαλίδες. Χτυπάω στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, το αλεύρι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς μέχρι να έχω μία λεία ζύμη.

Αλείφω την ζύμη με λίγο λάδι, την σκεπάζω με βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 20 λεπτά.

Την ζυμώνω με τα χέρια, την χωρίζω σε 4 ίσα μέρη, τα πλάθω σε μπάλες και τα ξαναφήνω σκεπασμένα έως ότου διπλαστούν σε όγκο.

Ανοίγω την κάθε μπάλα με την βοήθεια του πλάστη σε στρογγυλή ή τετράγωνη πίτσα, στο μέγεθος και το πάχος που επιθυμώ.

Αλοίφω με σάλτσα και ψήνω στους 200 βαθμούς για 15'. Βάζω ροδέλε φρέσκιας μοτσαρέλας και ψήνω για 4-5'. Έτοιμη!

-Φυσικά τα υλικά δεν έχουν τέλος, ανάλογα με την όρεξη και τα γούστα σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου