30.3.16

Tip: Αυτό που κάνει νόστιμες τις σαλάτες μου

Το κόλλημά μου με τις μουστάρδες είναι μεγάλο και η αιτία του χάνεται στο βάθος της ιστορίας.

Μπορώ να συνοδεύσω με την μουστάρδα το κρέας (εννοείται!), τα μπιφτέκια, τις τηγανητές πατάτες, να την βάλω σε μια κόκκινη σάλτσα (δίνει ιδιαίτερη γεύση και βοηθά στο δέσιμο, να ξέρετε), σε μια χοιρινή τηγανιά ή σε ένα λεμονάτο.

Ακόμα και μια κοφτή κουταλιά μουστάρδας, την ρίχνω στο γιαούρτι μου όταν το βαριέμαι σκέτο-νέτο, αλλά αυτό είναι μια εντελώς προσωπική ιδιαιτερότητα (ναι, ανωμαλία την λένε μερικοί).

Υπάρχει όμως μία συγκεκριμένη μουστάρδα, η οποία είναι ταγμένη για έναν και μοναδικό ιερό σκοπό: να μου νοστιμίσει τις σαλάτες μου και αυτή είναι η μουστάρδα με μπαλσάμικο και μέλι από την σειρά προϊόντων της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Καθώς οι περισσότερες βινεγκρέτ γίνονται με τα παραπάνω (μπαλσάμικο-μέλι-μουστάρδα), εγώ βρήκα το πρακτικό 3 σε 1 προϊόν που περιέχει την τέλεια αναλογία στις ποσότητες.

Οι μόνες απαραίτητες προσθήκες είναι το ελαιόλαδο και χυμό από πορτοκάλι ή μανταρίνι ή λεμόνι, ανάλογα με τα υλικά της σαλάτας και τις προτιμήσεις. Τα βάζω σε βαζάκι που κλείνει καλά και τα χτυπάω, αλλά και όταν βαριέμαι να έχω ακόμα ένα πράγμα να πλύνω, τα ρίχνω κατευθείαν στην σαλάτα και ανακατεύω καλά. (Για αρχή, θα σας πρότεινα την πρώτη πρακτική ώστε να βρείτε και τις σωστές αναλογίες στα υπόλοιπα συστατικά.) 

Αν σας άνοιξα την όρεξη για σαλάτες, μπείτε εδώ να πάρετε μερικές ιδέες.

Υγ: Και φυσικά οι επιπλέον θερμίδες που μπαίνουν στο πιάτο σας είναι ελάχιστες. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ένα κουταλάκι του γλυκού (όσο δηλαδή χρειάζεται για να φτιάξεις την βινεγκρέτ μιας μεσαίας σαλάτας) περιέχει 15 θερμίδες και 0,6 γρ. λιπαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου