1.2.16

Tip: Οι τέλειες ψητές πατάτες (σαν τηγανητές)



Καμιά φορά τα πιο νόστιμα πράγματα, βγαίνουν από τα πιο απλά υλικά. Οι ψητές πατάτες δεν ζητάνε πολλά για να κλέψουν την καρδιά (και τα πιρούνια) σας. Απλά υλικά και δύο σημαντικές λεπτομέρειες σε κόψιμο και ψήσιμο που κάνουν την διαφορά.


Συγκεκριμένα:

Κόβω τις πατάτες σε μικρούς κύβους (όχι στα τέσσερα που τις έκοβαν οι μανάδες μας παλιά κι έμοιαζαν με τούβλα) και τις βάζω σε μεγάλο τάπερ που με καπάκι.    

Πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και περιχύνω με 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χυμό από 1-2 λεμόνια (η ποσότητα αφορά 6-7 πατάτες).

Κλείνω με το καπάκι και κουνάω το τάπερ ώστε να ανακατευτούν (εναλλακτικά ανακατεύετε με το χέρι). Βάζω το τάπερ στο ψυγείο και το αφήνω κανα δυο ώρες. Όσο περισσότερο τις αφήσετε να μαριναριστούν, τόσο το καλύτερο.

Απλώνω τις πατάτες σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνω στον φούρνο στους 180°C στο γκριλ στην μεσαία σχάρα για μία ώρα. Στα μισά του ψησίματος, τις ανακατεύω για να ψηθούν ομοιόμορφα. Στα τελευταία δέκα λεπτά, δυναμώνω στους 200°C για να πάρουν χρώμα.

(Αν ο φούρνος σας έχει μόνο γκριλ –χωρίς θερμοκρασία- αλλά επίπεδα τύπου 1-2-3 να το βάλετε στη μεσαία φωτιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου