2.2.16

Χοιρινό με πράσα α λα Πάολο Ντιμπάλα




Είχα την συγκεκριμένη συνταγή πολύ καιρό στο μυαλό μου, αλλά δεν είχε βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία (και παρέα) για να πραγματοποιηθεί -και να εξαφανιστεί εννοείται... Ώσπου βρέθηκε. Μάλιστα ήταν τόσο καλή, που αποφάσισα να της δώσω τον τίτλο της MVR (Most Valuable Recipe) του μήνα! Και καθώς ο 22χρονος επιθετικός της Γιουβέντους αναδείχθηκε MVP (Most Valuable Player) για τον Ιανουάριο, η ταύτιση έγινε αυτόματα.



Υλικά

1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε μπουκιές
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μείγμα από ξερό κόλιανδρο, λεμονοπίπερο, ρίγανη (1 κουταλιά του γλυκού) περασμένα από το γουδί
5-6 πράσα μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε ροδέλες των 3 εκ.
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτω το κρέας και το ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα έως ότου να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Σβήνω με το κρασί και 2-3 λεπτά μετά προσθέτω τα μπαχαρικά.
Συμπληρώνω με λίγο νερό ( ½ ποτήρι περίπου), σκεπάζω, χαμηλώνω τη φωτιά στο μισό και το αφήνω για 15 λεπτά. 

Κατόπιν, προσθέτω τα πράσα, τον χυμό λεμονιού και ΔΕΝ ανακατεύω, απλά «σκεπάζω» με αυτά το κρέας. Κλείνω με το καπάκι και αφήνω να συνεχιστεί το μαγείρεμα.  

Κατά διαστήματα, τσεκάρω αν χρειάζεται υγρά το φαγητό και ανακατεύω κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα. Το μαγείρεμα θέλει περίπου 1½ ώρα.

Οι πατατούλες του προηγούμενου post ταιριάζουν ταμάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου