22.2.16

Σουπιές με σπανάκι α λα Παναγιώτης Βλαχοδήμος

Αφού είχαμε ντέρμπι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ χθες βράδυ, είπα κι εγώ να το τιμήσω με φαγητό ανάλογων χρωμάτων.

Βέβαια η διαφορά μας είναι ότι το συγκεκριμένο πιάτο (σε αντίθεση με το εν λόγω ματς) μας άφησε όλους ικανοποιημένους, καθώς εκτός από πολύ εύκολο, είναι εξαιρετικά θρεπτικό και κυρίως πεντανόστιμο. 

Και μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην πήρε τη νίκη στο παιχνίδι με τον δικέφαλο, ο επιθετικός του τριφυλλιού όμως ήταν ένας από τους MVP της αγωνιστικής.

Υλικά

3 σουπιές, περίπου 1.200 γρ., καθαρισμένες και κομμένες σε τετράγωνα ή και μακρόστενα κομμάτια

½ φλ. ελαιόλαδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτα, ή 2-3 ντομάτες (όταν είναι στην εποχή τους, όχι τώρα) περασμένες από το μούλτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τις σουπιές και συνεχίζω το σοτάρισμα για ακόμα 7-8 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω το σπανάκι και ανακατεύω μέχρι να μαραθεί.

Συμπληρώνω με την ντομάτα, το ξύσμα, το αλατοπίπερο και την πάπρικα, και λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.  

Μόλις το φαγητό πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να μαγειρευτεί για περίπου 45’.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου