23.2.16

Πράσινη σαλάτα με μανταρίνι και γραβιέρα α λα Αρσέν Βενγκέρ



Κάτι ελαφρύ θα προτείνουμε σήμερα που έχει τις δύο ματσάρες Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους-Μπάγερν Μονάχου. Μη νομίζετε ότι αποφασίσαμε να σπάσουμε τις παραδόσεις και να το ρίξουμε στη δίαιτα μέρα που είναι. 


Αλλά σίγουρα ένα σαλατικό χρειάζεται για να συνοδεύσετε την πίτσα ώστε να έχετε και την δικαιολογία «Να, έφαγα και σαλάτα. Πιάσε άλλο ένα κομμάτι!». Οπότε το εν λόγω σαλατικό αφιερώνεται στον προπονητή της Άρσεναλ, ο οποίος στα 66 του, είναι καιρός να προσέχει λίγο την διατροφή του.

Υλικά
Μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (ρόκα, baby σπανάκι, λόλα, μαρούλι ή ό,τι σας αρέσει)
2 μανταρίνια, κομμένα σε μισές φέτες
4 ξερά δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
4 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Φλοίδες από γραβιέρα (εγώ προτιμώ Κρήτης ή Νάξου, με απαλή γεύση)
1 χούφτα αμύγδαλα, καβουρντισμένα
Για την βινεγκρέτ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδος
Χυμός από 2 μανταρίνια
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα με μπαλσάμικο

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω όλα τα υλικά. Σε βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά, βάζω τα υλικά για την βινεγκρέτ, σφραγίζω και χτυπάω έως ότου έχω ένα ομοιογενές μείγμα.

Περιχύνω με την βινεγκρέτ τη σαλάτα, ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Σημείωση: Η βινεγκρέτ μπαίνει λίγο πριν το σερβίρισμα, ώστε να διατηρηθεί «φρέσκια» η σαλάτα και να μην πέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου