20.1.16

«Λαχανόρυζο» με κινόα α λα Σιμόν Μινιολέτ



Θα μου πεις «Αφού δεν έχει ρύζι, γιατί το λες έτσι;». Δίκιο έχεις, αλλά δεν μου ερχόταν στρωτό το «λαχανοκινόα» και είπα να κάνω την… ντρίμπλα.  Άλλωστε και ο Σιμόν Μινιολέτ της Λίβερπουλ λέει ότι είναι τερματοφύλακας, αλλά -μεταξύ μας τώρα- δεν υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι γιατί ισχυρίζεται κάτι τέτοιο; Όπως και να έχει το συγκεκριμένο πιάτο είναι μια απόλαυση για τους φαν του είδους, πράγμα που δυστυχώς δεν ισχύει για τον Βέλγο τερματζή…


Υλικά
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κύβος λαχανικών
Μισό λάχανο μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
2 καρότα, περασμένα από τον τρίφτη
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
1 φλιτζάνι κινόα
1 πρέζα κουρκουμάς
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε φαρδύ κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και το καρότο για 2-3 λεπτά. Ρίχνω τον κύβο και τον διαλύω με την κουτάλα. Προσθέτω τον κουρκουμά και το λάχανο, το φέρνω μια βόλτα να λαδωθεί και συμπληρώνω με νερό μέχρι σχεδόν να σκεπαστεί το φαγητό.

Μόλις αρχίσει  να βράζει, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και το αφήνω να μαγειρευτεί για περίπου 35’-40’. Κατά διαστήματα ανακατεύω και τσεκάρω αν το φαγητό έχει νερό. 

Λίγο μετά τα μισά του μαγειρέματος, ρίχνω την κινόα, ανακατεύω καλά, ξανασκεπάζω και το αφήνω μέχρι να πιει όλο το νερό.

Φέτα, μπόλικο λεμονάκι και ζεστό ψωμάκι η ιδανική παρέα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου