«Killer meatballs» μου πρότεινε ο Βασίλης Καλλίδης να ονομάσω την συγκεκριμένη συνταγή. Στη λέξη “killer” το μυαλό μου πήγε σε επιθετικό. Κι επειδή ο Μέσι πήρε χθες την Χρυσή
Μπάλα, είπαμε εμείς να βραβεύσουμε τον Βραζιλιάνο για το εκτελεστικό του χάρισμα.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
600 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδου περασμένα
στο μούλτι
1 ντομάτα, περασμένη στο μούλτι
1 πρέζα ρίγανη, ξερή
2-3 κλωναράκια από δυόσμο,
ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα
2 ντομάτες και μία κονσέρβα
ντομάτας, περασμένα από το μούλτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα χοντρό αλάτι
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι
2-3 κλωναράκια από δυόσμο,
ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα ή ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό, τριμμένο
Εκτέλεση
Κεφτεδάκια: Βάζω σε ένα μπολ όλα τα
υλικά και ζυμώνω το μείγμα για περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω
στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Αν μπορείτε να το αφήσετε περισσότερο,
ακόμα καλύτερα.
Προθερμαίνω τον φούρνο στο γκριλ. Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνω για 20 λεπτά.
Προθερμαίνω τον φούρνο στο γκριλ. Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνω για 20 λεπτά.
Σάλτσα: Σε βαθιά κατσαρόλα, προθερμαίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί και ρίχνω την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον φρέσκο δυόσμο (αν είναι ξερός, τον ρίχνω εκείνη την στιγμή). Προσθέτω ½ ποτήρι νερό, ανακατεύω και μόλις η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνω την φωτιά, σκεπάζω και την αφήνω να βράσει για 15 λεπτά.
Στην συνέχεια, προσθέτω τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό για ακόμα 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τηγανητές πατάτες ή ρύζι, φέτα ή και
λίγο γιαουρτάκι τα προτεινόμενα συνοδευτικά. Αλλά και σκέτα με λίγο ζεστό ψωμί
μια χαρά είναι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου