24.12.15

Αυτά τα Χριστούγεννα διαφέρουν



Όπως θα διαφέρουν και τα επόμενα. Και τα μεθεπόμενα. Και πιθανώς πολλά ακόμα Χριστούγεννα μπροστά μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα τα δούμε από διαφορετική γωνία αυτές τις γιορτινές μέρες. Άλλα θα τα δούμε για πρώτη φορά και άλλα δεν θα τα ξαναδούμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμα… Όπως: 


-Η πρώτη μας έννοια τα προηγούμενα χρόνια ήταν να τσεκάρουμε τις ημέρες τις άδειάς μας. Τώρα το πρώτο που τσεκάρουμε είναι τις ημέρες που θα είναι κλειστός –λόγω εορτών- ο παιδικός σταθμός.

-Ανάμεσα σε άλλα πλάνα, δεν αμελούσαμε να ρίξουμε μια ματιά στα Χριστουγεννιάτικα μενού των αγαπημένων μας εστιατορίων. Τώρα, ο κατάλογος συντάσσεται από όλα τα Χριστουγεννιάτικα χωριά της Αττικής αλλά και από προτάσεις για καλύτερους παιδότοπους.

-Η καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ανήμερα των εορτών, περιλαμβάνει καρουσέλ, μπαλόνια και λούνα παρκ. Όχι άραγμα σε καφέ και κους κους. Τουλάχιστον όχι σε αυτή που δεν έχει καλό wifi, ώστε να χαλαρώσουν οι μικροί χαζεύοντας στο i Pad, για να πάρουμε κι εμείς μια ανάσα.

-Προτεραιότητα στα δώρα δεν έχει ο μπαμπάς, η μαμά και οι φίλοι (χαχα! Καλό!). Ο μπαμπάς, η μαμά και οι φίλοι βάζουν προτεραιότητα τα δώρα για τα μικρά -μόνιμα- καλικαντζαράκια του σπιτιού.

-Το πρόγραμμα για το βράδυ των Χριστουγέννων κάποτε έλεγε: «θα περάσω για λίγο από τους γονείς μου (για να μην γκρινιάζουν) και μετά θα πάω σε αυτό το πάρτι, μετά σε εκείνο, μετά στο άλλο…». Τώρα λες: «Θα πάω στους γονείς μου και θα μείνουμε εκεί να φάμε, να πιούμε και να παίξουν με τα πιτσιρίκια μέχρι να εξοντωθούν τα μικρά, μέχρι να εξοντωθούν οι παππούδες  ή μέχρι να μας διώξουν. Ό,τι έρθει πρώτο».

-Το ρεβεγιόν κάποτε, απαιτούσε τρίωρη προετοιμασία για μπάνιο, επιλογή ρούχων, δοκιμή ρούχων, δοκιμή μακιγιάζ με τα κατάλληλα ρούχα, δοκιμή παπουτσιών με τα κατάλληλα ρούχα και μακιγιάζ, ξεκούραση (ε, δεν είναι και εύκολο όλο αυτό!) και μετά ντύσιμο και έξοδο. Το φετινό ρεβεγιόν χρειάζεται επίσης τρεις ώρες προετοιμασίας. Διαφέρει μόνο ως προς τον καταμερισμό του χρόνου: ντους στα γρήγορα (3’), ντύσιμο πιο ταχύ κι από την αλλαγή του Σούπερμαν στον τηλεφωνικό θάλαμο (2’), μακιγιάζ –ο Θεός να το κάνει- (3’), κυνήγι και ετοιμασία των μικρών (1 ώρα και 52’). Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε!

Τώρα περιμένετε να διαβάσετε την «γλυκιά» εκδοχή των Χριστουγέννων με τα παιδιά ε; Ας σας δώσω μερικά ψιχουλάκια…

-Το στόλισμα του δέντρου αποκτά άλλο νόημα, όταν έχεις δύο πιτσιρίκια στο σπίτι να το κοιτούν με το στόμα ανοιχτό. Επίσης νιώθουν πως κάνουν μια φοβερά σημαντική δουλειά με το να σου δίνουν τις χριστουγεννιάτικες μπάλες και η χαρά που παίρνουν απαντά στο ερώτημά σου: «Γιατί να βάλω ένα δέντρο στο σαλόνι μου; Και ποιος κάθεται να το ξεστολίσει σε λίγες μέρες;».

-Το να φτιάξεις με τον δικό σου τρόπο την ιστορία για τον Άγιο Βασίλη, με τον τάρανδό του, με τον σάκο του και τα δώρα του, είναι μία από τις πιο σημαντικές εικόνες που θα δώσεις στο παιδί σου γι’ αυτές τις μέρες. Έχεις τον τρόπο να του χαρίσεις τα πιο μαγικά Χριστούγεννα, γεύση η οποία θα ριζωθεί και θα μεγαλώσει στην καρδιά του.

-Τα υπόλοιπα, τα ξέρετε ή θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου