11.11.15

Νουντλς με κοτόπουλο και λαχανικά α λα Φελίπε Πάρντο



Είναι η πρώτη φορά που επιχείρησα να κάνω –κάτι σαν- ταϊλανδέζικο. Και βγήκε καλό! Μάλιστα βγήκε τόσο καλό που θύμιζε, αρκετά, πιάτα που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς σε «τάι» μαγαζιά.
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, καθώς για αλλού ξεκίνησε αυτή η συνταγή και αλλού κατέληξε και μάλιστα λόγω πίεσης χρόνου, δεν πρόλαβα καν να «γκουγκλάρω» πώς γίνονται παρόμοιες συνταγές. Πήγα εντελώς με το ένστικτο και την αισιόδοξη σκέψη: «Πόσο χάλια μπορεί να είναι ένα πιάτο με μακαρόνια, λαχανικά και κοτόπουλο;». Τελικά όμως, έτσι μπαίνουν τα καλύτερα γκολ στην κουζίνα.

Και μιλώντας για γκολ, η συνταγή αυτή παίρνει επάξια το όνομα του Φελίπε Πάρντο για πολλούς λόγους: Είναι πολύ της μόδας τελευταία κι έχει μεγάλη ζήτηση (όπως και η ταϊλανδέζικη κουζίνα), είναι… καυτός –ποδοσφαιρικά πάντα-, έχει ποικιλία, και φαίνεται άνθρωπος που τιμά το καλό φαγητό (γιατί λιποβαρή δεν τον λες), γεγονός που σεβόμαστε και τιμάμε.

Υλικά (για 3 μερίδες)
140 γρ. νουντλς ρυζιού
3 μπουτάκια από κοτόπουλο, φιλεταρισμένα και κομμένα σε μπουκιές
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένα
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. λαχανικά διάφορα της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 κύβος λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, κάρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμός από λάιμ
σουσάμι
τσίλι

Εκτέλεση
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Ρίχνω το κοτόπουλο και το γυρίζω για 5-6 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Συμπληρώνω με τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζω το ανακάτεμα για ακόμα 5 λεπτά.

Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω τον κύβο λαχανικών, τη μουστάρδα, το κάρι, λίγο ζεστό νερό ίσα να καλύψει τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί ο κύβος. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και το αφήνω να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.

Λίγο πριν το τέλος, σε ένα μπολ με καυτό νερό αφήνω τα νουντλς να μουλιάσουν για 4 λεπτά και με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα μεταφέρω στο σκεύος με το κοτόπουλο, μαζί με 2-3 κουταλιές από το νερό των νουντλς. Ανακατεύω καλά, σβήνω το μάτι της κουζίνας και αφήνω το φαγητό να «ηρεμήσει» (μπορεί να έχει τα νεύρα του, δεν το έχω αφήσει σε ησυχία τόση ώρα!).

Πασπαλίζω με σουσάμι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο χυμό λάιμ και τσίλι (ανάλογα με τα καυτά γούστα του καθενός πάει και η ποσότητα).

(σ.σ. Η συνταγή γίνεται επίσης με βρασμένο κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει ή άλλο κρεατάκι μαγειρεμένο -στεγνό κατά προτίμηση. Και φυσικά δεν χρειάζεται να το βάλετε από την αρχή του μαγειρέματος αλλά μετά το σοτάρισμα των λαχανικών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου