Η συγκεκριμένη ιδέα μου καρφώθηκε στο μυαλό από την πρώτη στιγμή που είδα στο μπολ όλη αυτή την σάλτσα που περίσσεψε από το οσομπούκο (γιατί ήταν και μπόλικη). Μπήκε λοιπόν κατάψυξη και λίγες μέρες μετά επανήλθε δριμύτερη, απλώθηκε επάνω σε φουρνιστές πατάτες και πήρε εύκολα το ματσάκι, προσφέροντας θέαμα και ουσία. Οπως δηλαδή έκανε και ο Στέλιος Μανωλάς με ο,τι περισσευούμενο βρήκε στην ομάδα.
Υλικά
Σάλτσα από οσομπούκο (βλ. συνταγή "Οσομπούκο α λα Πάολο Μαλντίνι)
6-7 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο
Τριμμένη μυζήθρα, ξερή
Εκτέλεση
Βάζω τις πατάτες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνω, ρίχνω 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και τις ανακατεύω με τα χέρια. Ψήνω τις πατάτες στο γκριλ για περίπου 30 λεπτά. Στα 20 λεπτά περιχύνω τη σάλτσα στις πατάτες και ξαναβάζω το ταψί στον φούρνο. Μόλις τις βγάλω πασπαλίζω με το τυρί και τις αφήνω λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία. Τρώγονται άμεσα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου