13.10.15

Κοτόπουλο με μπίρα α λα Γιούργκεν Κλοπ

Ήρθε, ήρθε, ήρθε! Ο Γερμανός τεχνικός είναι πλέον και επίσημα στην ομάδα της Λίβερπουλ, οπότε έχουμε κάθε λόγο να του αφιερώσουμε την παρακάτω συνταγή.
Κι επειδή όπως δήλωσε ο ίδιος: «Δεν είμαι ο Special One, είμαι ο Normal One», μία συνταγή με το απλό και ταπεινό κοτόπουλο λουσμένο με μπίρα (την οποία έχει ήδη τιμήσει αρκετά από τις πρώτες μέρες της διαμονής του στην πόλη) είναι ο,τι πρέπει.

Υλικά
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε μεγάλα κομμάτια
½ κουτάκι μπίρας, pilsner
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ πατάτα βρασμένη
χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Ρίχνω όλα τα υλικά (εκτός από την πατάτα και το λεμόνι) σε πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύω καλά και ψήνω για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Στα μισά του ψησίματος, γυρίζω τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Μόλις ψηθούν, μεταφέρω το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αδειάζω το ζουμί που έχει περισσέψει στο multi, μαζί με την πατάτα και το λεμόνι. Χτυπάω έως ότου δέσει η σάλτσα.
Σερβίρεται ζεστό, κατά προτίμηση με βρασμένα λαχανικά.

Πιο νόστιμα είναι τα μπουτάκια, αλλά πιο υγιεινό είναι το στήθος. Διαλέγετε και παίρνετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου