22.9.15

Αλμυρό κέικ με καπνιστή γαλοπούλα και κίτρινα τυριά α λα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Την ώρα που προσπαθώ να ανεβάσω αυτό το post, ο Πολωνός παίκτης της Μπάγερν Μονάχου έχει ήδη σκοράρει 5 (!) φορές εις βάρος της Βολφσμπουργκ. Επιπλέον, διανύουμε μέρες Oktoberfest στην Βαυαρία και το συγκεκριμένο κέικ ταιριάζει άψογα με μπίρα. 
Ε, δεν χρειάζομαι άλλη αφορμή να βαφτίσω την παρακάτω συνταγή με το όνομα του Λεβαντόφσκι.


Υλικά 
1 κεσεδάκι γιαούρτι, στραγγιστό με 2% λιπαρά
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αβγά
1 φλιτζάνι τριμμένο ένταμ
1/2 φλιτζάνι ρεγκάτο light, τριμμένο
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένες 
1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια ενός κουταλιού. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στενόμακρη φόρμα για κέικ (αν δεν είναι σιλικόνης, την βουτυρώνουμε λίγο). Ψήνουμε για περίπου 35'-40', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 

Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει. 

(Σ.σ.: μην σας ξεγελά η φωτογραφία η οποία τραβήχθηκε αμέσως αφού βγήκε το κέικ από τον φούρνο. Μόλις το κέικ αρχίσει να κρυώνει θα "πέφτει", αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα καλύψει το κενό στην εμφάνιση...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου