28.5.15

Spetses Mini Marathon με maxi γεύσεις

Η πόλη των Σπετσών ήταν η διαδρομή που ακολούθησα στην παρθενική μου απόπειρα τρεξίματος, το 2011 στο 1o Spetses Mini Marathon. Το σύνολο μέτρησα 5 χιλιόμετρα τα οποία συνοδεύτηκαν από έναν αξιοπρεπή -για τα δικά μου δεδομένα- χρόνο. Ε, δεν θέλαμε και πολύ για να κολλήσουμε. 

Έκτοτε δηλώνουμε παρόντες στην διοργάνωση κάθε χρονιά, ο Πατέρας δεν έχει χάσει αγώνα, σε αντίθεση με μένα που μου "απαγορεύτηκε" η συμμετοχή σε δύο από αυτούς λόγω εγκυμοσύνης (αλλά έχω ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία μου για δυναμικό comeback). 

Πίσω από αυτό το υπέροχο και απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα όπως και άλλα σπουδαία events που έδωσαν ξεχωριστή ζωντάνια στο αγαπημένο νησί, βρίσκεται η Μαρίνα Κουταρέλλη, μια ιδιαίτερα ικανή επιχειρηματίας στον χώρο της επικοινωνίας. Ο επίσημος τίτλος της είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SMM. Επειδή έχω δει και άλλους προέδρους που όμως κάθονται στην γραφειάρα τους και δίνουν εντολές μέσω mail, θα έλεγα πως η Μαρίνα δεν είναι πρόεδρος. Είναι η ψυχή, η καρδιά, τα πνευμόνια, τα πόδια, τα χέρια και τα μάτια του SMM. 

Σε όλα αυτά τα χρόνια, κατά την διάρκεια των διοργανώσεων, έχω δει την Μαρίνα πάντα με ένα τεράστιο χαμόγελο και απίστευτη, ατελείωτη ενέργεια, να μοιράζει διαπιστεύσεις και δηλώσεις συμμετοχών, να μιλάει με δημοσιογράφους, να καλωσορίζει ξένους και ντόπιους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί με αφορμή τον SMM, να δίνει το σήμα της εκκίνησης των αγώνων, να τρέχει μαζί με τα 5χρονα πιτσιρίκια για να τερματίσουν, να είναι βουτηγμένη στη θάλασσα μέχρι τη μέση με τα ρούχα (!) για να καθοδηγήσει τους κολυμβητές μέχρι την τελική γραμμή, αλλά και να φροντίζει πάντα να είναι μαζί μας στο μπαρ "Σπέτσα" για το παραδοσιακό πλέον ποτό την παραμονή του αγώνα -ναι, τέτοιοι αθλητές είμαστε. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι απλά η Πρόεδρος των αγώνων, είναι η Μητέρα τους. 

Την Δευτέρα που μας πέρασε, πραγματοποίηθηκε η παρουσίαση του επετειακού βιβλίου "Μαγειρεύοντας για το Spetses Mini Marathon", μία συλλογή από αγαπημένες σπετσιώτικες συνταγές του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών, φίλων του SMM, γνωστών σεφ, εστιατορίων του νησιού και φυσικά της ίδιας (η οποία μετά από προσωπική εμπειρία έχω να τονίσω ότι είναι και φοβερή μαγείρισσα).

Έχω ήδη τσεκάρει την εύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, το κοκκινιστό κοτόπουλο της Κούλας, το μωσαϊκό με χαλβά και φυσικά το παραδοσιακό ψάρι α λα Σπετσιώτα. 

Για όσους από εμάς έχουμε βρεθεί στις Σπέτσες εκείνες τις ημέρες του SMM, αυτό το βιβλίο ξαναφέρνει στη μύτη και το στόμα μας γευστικές μνήμες που θέλουμε να (και θα) ξαναζήσουμε. Όσοι από εσάς δεν έχετε έρθει, ξεφυλλίστε το, πάρτε μια ιδέα του τι χάνετε και να λέμε τον Οκτώβριο στο νησί! 

(Το βιβλίο "Μαγειρεύοντας για το Spetses Mini Marathon", θα το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου