7.5.15

Ομελέτα φούρνου με κουκιά α λα Πέπε Γκουαρντιόλα

Κι όμως, υπάρχει προπονητής που φεύγει από αγαπημένη μου ομάδα, πηγαίνει σε άλλη (μη αγαπημένη μου) ομάδα και συνεχίζω να τον συμπαθώ και να τον εκτιμώ. Κι επειδή η παρακάτω συνταγή θυμίζει κάτι από φριτάτα (χωρίς πατάτα αλλά με κουκιά γιατί έτσι την κάνουν στο χωριό μου), δικαιωματικά παίρνει το όνομα του Πεπ.
Υλικά
250 γρ. φρέσκα κουκιά, βρασμένα 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άνηθος, ψιλοκομμένος
100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο με το χέρι
100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας, τριμμένη
5 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνω το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρω για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνω τα κουκιά και τα φέρνω μια βόλτα για να λαδωθούν. Τα αφήνω άλλα 2 λεπτά, τα βγάζω από τη φωτιά, προσθέτω τον άνηθο και ανακατεύω. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις. Μόλις κρυώσουν λίγο, τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνω για περίπου 20' ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου