4.5.15

Η ζωή με σύζυγο-Φωστήρα

Είναι πρωί, περιέργως και τα δύο μικρά κοιμούνται, αφήνοντάς μας λίγη ώρα για χουζούρι. Ο Πατέρας έχει ανοίξει το κινητό για τα πρώτα νέα της ημέρας κι εγώ έχω χωθεί δίπλα του αρνούμενη να ανοίξω τα μάτια μου. Η στιχομυθία που ακολουθεί είναι 100% πραγματική:
Πατέρας: "Η Μπάγερν έχασε 4 πέναλτι στον ημιτελικό με την Μπορούσια και αποκλείστηκε!".
Εγώ: "Έλα ρεεεε! Πάμε μωρή Ντόρτμουντ!"

Λίγο αργότερα σκεφτόμουν πως δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά ζευγάρια που κάνουν τέτοιου είδους συζητήσεις στο κρεβάτι. Ούτε στο τραπέζι. Ούτε στον καναπέ. Σε κανένα έπιπλο του σπιτιού γενικότερα. Και μου άρεσε που ο Πατέρας μπορεί να μου πει κάτι τέτοιο, να το καταλάβω και να το σχολιάσω αναλόγως. 

Οκ, αν δεν είχα ιδέα από μπάλα, δεν θα έμπαινε καν στον κόπο να μου το αναφέρει αφού το μόνο που θα άκουγε θα ήταν κάτι από: "Δηλαδή;;;", "Και τι μου το λες;", "Η Μπάγερν είναι αυτή που παίζατε την Κυριακή στην Λειβαδειά;". 

Και ίσως έτσι να ήταν πιο ήσυχα τα πράγματα κάποιες φορές στο σπίτι μας. Αν ήμουν άμπαλη δεν θα τσακωνόμασταν πχ. για το "κατεστημένο της Γιουβέντους" καθώς σύμφωνα με τον Πατέρα, όλα τα γκολ της Γιούβε (κυρίως κόντρα στη Ρόμα) προέρχονται είτε από οφσάιντ, είτε από επιθετικό φάουλ, είτε από εντολή του Μισέλ (Πλατινί), είτε από εντολή μιας άγνωστης δύναμης που σπρώχνει την ομάδα με τα ασπρόμαυρα.

Και μην νομίζετε ότι η εδώ και δύο έτη απουσία της ΑΕΚ από την Super League έχει φέρει ηρεμία στο σπιτικό μας. Τις προάλλες, το σαλόνι έγινε γήπεδο το οποίο μάλιστα φιλοξενούσε οπαδούς και των δύο ομάδων: της ΑΕΚ και του... Φωστήρα. Γιατί ναι, μετά από πέντε χρόνια γνωριμίας, σχέσης και γάμου ανακάλυψα πως ο Πατέρας υποστηρίζει τον -κιτρινόμαυρο- Φωστήρα επειδή (λέει) είναι κοντά στα Πετράλωνα όπου μεγάλωσε! 

Νομίζω πως η τελευταία φορά που συμφωνήσαμε ποδοσφαιρικώς ήταν στο ότι καλύπταμε αμφότεροι τον Κατσουράνη...

Παρ´ όλα αυτά υπάρχει και η θετική πλευρά του πράγματος... Για παράδειγμα, όταν θα μου πει πως θέλει να πάει γήπεδο, θα ζηλέψω (που δεν μπορώ πια να πηγαίνω μαζί του, γιατί κάποιος πρέπει να προσέχει τα μικρά) αλλά δεν θα γκρινιάξω. Τα βράδια με Champions League, ευχαρίστως ετοιμάζω πίτσες για ποδοσφαιρομάζωξη. Και στις συζητήσεις με τους φίλους του για μπάλα, είμαι κι εγώ ισότιμο μέλος της κουβέντας.

Και πολύ συχνά ευχαριστώ τον θεό της μπάλας που ο Πατέρας δεν είναι από τους τύπους "Α, εγώ δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο". Συγκεκριμένα τον ευχαριστώ κάθε Σαββατοκύριακο αλλά και πολλές Τριτοτετάρτες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου