14.4.15

Κοτόπουλο με λαχανικά α λα Αμπντούλ Ατζαγκούν

Αυτό το πιάτο μου ανεβάζει την διάθεση πρώτον από τα χρώματά του, δεύτερον από την μυρωδιά του και τρίτον από το πόσο εύκολα φτιάχνεται. Επιπλέον έχεις και επιλογές: Αν το θες πιο υγιεινό το φτιάχνεις με στήθος, αν το θες πιο ζουμερό (και μια σταλιά πιο νόστιμο) το φτιάχνεις με μπουτάκια. Ή και με τα δύο. 
Και γιατί Ατζαγκούν; Σύμφωνα με τον Πατέρα (που βάφτισε και την συνταγή) γιατί είναι γρήγορος, δεν τον πιάνει το μάτι σου αλλά είναι αποτελεσματικός και έχει δώσει λύσεις από τον πάγκο ουκ ολίγες φορές. Εντελώς ταμάμ με την παρακάτω συνταγή δηλαδή...

Υλικά
3 μπούτια ή ένα στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένα και κομμένα σε μπουκιές
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 συσκευασία ανάμεικτων λαχανικών (συν όποιο άλλο λαχανικό σας αρέσει, εγώ προσθέτω καλαμπόκι)
1 κύβος λαχανικών
1/2 κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κοτόπουλο για 2'-3'. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω τα λαχανικά, τον κύβο, τον κουρκουμά και ζεστό νερό ίσα να καλύψει τα υλικά. Ανακατεύω, χαμηλώνω την φωτιά, σκεπάζω και το αφήνω να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 30'. Αυτα! 

Λίγο πριν το σβήσετε, ρίξτε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για την φρεσκάδα. Εγώ δεν είχα, αλλά του πάει. 

Με λίγο σπυρωτό ρύζι, γίνεται ακόμα πιο χορταστικό πιάτο, αλλά είπαμε να προσέξουμε λίγο γιατί έρχεται το καλοκαίρι και τα περιθώρια (και τα ρούχα μας) στενεύουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου