9.2.15

Τάρτα με μυζήθρα α λα Τραϊανός Δέλλας

Σκέφτηκα μήπως θα έπρεπε να δώσω στον "Τράι" κάποια άλλη συνταγή, μιας και το συγκεκριμένο τυρί είναι κάπως υποτιμημένο από πολλούς. Μα μυζήθρα στον προπονητή μας;


Όμως όσο το περιεργαζόμουν τόσο πιο πολύ ήμουν πεπεισμένη ότι αυτό του ταιριάζει, για πολλούς λόγους. Και για να μην παρεξηγηθώ:

Καταρχάς η μυζήθρα συμπεριλαμβάνεται στην πεντάδα με τα αγαπημένα μου τυριά και καθόλου δεν την υποτιμώ. Επίσης πρόκειται για μία συνταγή με εύκολα υλικά που δίνουν όμως ένα χορταστικό (και αυτή είναι η ουσία στην τελική) αποτέλεσμα. 

Ε, κάπως έτσι και ο Δέλλας με... μυζήθρα έχει φτιάξει μια ομάδα που -τις περισσοτέρες φορές- σε χορταίνει. 

Υλικά για μία στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 30-35 εκ. 

500 γρ. μυζήθρα νωπή, τριμμένη με το χέρι
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας γαλοτύρι, ή κατίκι ή ξινομυζήθρα
1 κουταλιά τυο γλυκού ξερή ρίγανη
10-12 ντοματίνια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την μυζήθρα, τα αβγά, το αλεύρι, το γιαούρτι, το γαλοτύρι και την ρίγανη (ή όποιο άλλο μυρωδικό προτιμάτε) και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το στρώνουμε ομοιόμορφα και μοιράζουμε τα ντοματίνια στην επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 45' ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου