11.2.15

Τραχανότο με ντοματίνια α λα Βασίλης Κουτσιανικούλης

Για μια φυσιολογική σούπα τραχανά μην με ρωτήσεις, θα πρέπει να googlαρω καμιά συνταγή για να σου απαντήσω. Με αυτόν τον τρόπο όμως έχω κυριολεκτικά σε 15' ενα νόστιμο φαγητό που μυρίζει χειμώνα στο χωριό. 


Τώρα όσο για το όνομα είναι απλό: όπως ο Κουτσιανικούλης είναι ο Μέσι των φτωχών (μια φορά είπε κι αυτός ότι θαυμάζει τον Αργεντίνο κι εμείς το σκίσαμε...) έτσι είναι και το τραχανότο το ριζότο των φτωχών...


Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 φλιτζάνια τραχανάς
1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
Φέτα τριμμένη
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ σκεύος ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματίνια, τα φέρνω μια βόλτα, ρίχνω τον τραχανά και ανακατεύω μέχρι να λαδωθεί. 

Ρίχνω τον μισό ζωμό, χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια γιατί αλλιώς θα κολλήσει και δεν έχω καλέμι στην κουζίνα. 

Τον υπόλοιπο τον ρίχνω λίγο λίγο μέχρι να μαγειρευτεί ο τραχανάς -μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα- διαδικασία που δεν ξεπερνάει το 10λεπτο. Σβήνω και σερβίρω.

Για το τελείωμα οι επιλογές είναι πολλές: μπορείτε να ρίξετε τριμμένη φέτα ενώ το τραχανότο είναι ακόμα στο σκεύος ώστε να λιώσει. Ωραία γεύση και υφή δίνει και το γαλοτύρι ή το κατίκι, 2 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές. 

Ή να πασπαλίσετε με τριμμένη φέτα αφού σερβίρετε στα πιάτα ώστε να είναι "ζωντανή". 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι απαραίτητο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου