6.2.15

Ψαρόσουπα βελουτέ α λα Πάμπλο Γκαρσία

Να σημειώσω ότι ήταν η παρθενική μου προσπάθεια στις ψαρόσουπες και σύμφωνα με τους γευσιγνώστες της οικογένειας (Πατέρας-Μικρός) στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αν και οι προμήθειες του ψυγείου δεν βοηθούσαν. 


Δεν είχα ούτε μυρωδικά ούτε κανένα ιδιαίτερο λαχανικό: πατάτες, κρεμμύδια, καρότα.

Όμως δύο φρέσκα μπακαλιαράκια από τον Μπαρμπουνάκη στο Ψυχικό (28ης Οκτωβρίου 4, τηλ. 210 6743639, κάνει και delivery!), ένας ζωμός λαχανικών, μία προσθήκη από τα κατάλληλα μπαχαρικά και λίγος τραχανάς ήταν αρκετά για να της δώσουν νοστιμιά. 

Το όνομα πάει δικαίως στον έναν και μοναδικό Πάμπλο ο οποίος όχι μόνο δεν ψαρώνει με τίποτα αλλά δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια για να ψαρώσει τους άλλους.

Υλικά

2 μπακαλιάροι, περίπου 350 γρ. ο καθένας, καθαρισμένοι (μην με ρωτάτε πώς, εγώ έχω ιχθυοπώλη που μου τους καθαρίζει)
4-5 πατάτες μικρές, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
3 καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 κύβος λαχανικών
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας τραχανάς
Χυμός από 2 λεμόνια
Λίγοι σπόροι ξερού κόλιανδρου και λίγοι κάρδαμου σπασμένοι στο γουδί
Λεμονοπίπερο

Εκτέλεση 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω όλα τα λαχανικά, τον κύβο, τα μπαχαρικά και νερό περίπου 2 λίτρα (δεν το μέτρησα αλλά υπολογίζω να σκεπάζει αρκετά τα υλικά). Τα βράζω για περίπου 20' και προσθέτω τα ψάρια, τον τραχανά, το λάδι και το λεμόνι και τα αφήνω να βράσουν σε μεσαία φωτιά για άλλα 20'. 

Βγάζω τα ψάρια και τα αφήνω σε μια πιατέλα, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Περνάω την σούπα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ. Αν το δεν έχετε, περάστε την σούπα λίγη-λίγη από το μούλτι. 

Αν έχετε όρεξη καθαρίστε τα ψάρια και ρίξτε τα στην σούπα ή αφήστε τα δίπλα να καθαρίσει ο καθένας το δικό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου