3.2.15

Μπισκότα με κράνμπερις και σοκολάτα α λα Βίτορ Περέιρα

Δεν φημίζομαι για το ταλέντο μου στην ζαχαροπλαστική, αυτό το γονίδιο δεν το κληρονόμησα από τον μπαμπά. Τα γλυκά θέλουν ακρίβεια χημείας, δεν λες "βάλε λίγη ζάχαρη, λίγο αλεύρι κανα δυο αβγά και σοκολάτα, δεν μπορεί, κάτι καλό θα βγει!". 
Η μαγειρική έχει την ευελιξία του λάθους, αν δεν βγει τόσο νόστιμο το φαγητό, βάζεις λίγο αλάτι, λίγο λεμόνι, λίγο μπαχαρικό κάτι, αν όμως το γλυκό βγει μάπα δεν διορθώνεται.

Γι' αυτό και όποτε επιχειρώ να φτιάξω ένα γλυκό πάω από την σίγουρη διαδρομή επιλέγοντας κάτι πολύ εύκολο ώστε να μειώσω στο ελάχιστο τις πιθανότητες αποτυχίας. 

Στο Φ Bakery σκέφτηκαν ανθρώπους σαν κι εμένα κι έφτιαξαν τα βαζάκια-έτοιμη-συνταγή. Σε ένα βαζάκι έχουν κλείσει μια δοσομετρημένη συνταγή στην οποία εγώ πρέπει να συμπληρώσω ένα με δύο υγρά στοιχεία. 

Πχ. στα συγκεκριμένα μπισκότα με κράνμπερις και σοκολάτα χρειάστηκε ένα αβγό και 120 γρ. βούτυρο. Τα ανακατεύω όλα σε ένα μπολ, μοιράζω το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω. Αλλά ακόμα και γι' αυτό υπάρχουν οδηγίες στο πίσω μέρος του βάζου. Ε, πόσο άχρηστη θα έπρεπε να είμαι για να αποτύχω;;; 

Κάπως έτσι δεν έφτιαξε ομάδα και ο Περέιρα; Πήρε έτοιμο υλικό από τον Μίτσελ έκανε 2-3 προσθήκες και έτοιμη!

Εντάξει, σε εμφάνιση δεν διεκδικεί Όσκαρ αλλά από γεύση βγήκε υπέροχη! Η συνταγή, όχι η ομάδα...

Στο Φ Bakery εκτός από τα συγκεκριμένα βαζάκια, θα βρείτε, υπέροχες σπιτικές πίτες, αρωματικούς καφέδες, απολαυστικούς χυμούς και τον καλύτερο σιμιγδαλένιο χαλβά που έχω φάει από τα χεράκια της Φωτεινής. 
(Αγίας Παρασκευής 101, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0684 2184)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου