27.1.15

To Kreas δαγκωτό!

Μετά από 35 ημέρες αποκλεισμού από τα μαγαζιά της Αττικής, η Κυριακή των εκλογών έμοιαζε η καταλληλότερη ημέρα να βγούμε για να απολαύσουμε καλό φαγητό. Αλλωστε όπως ακουγόταν μεταξύ σοβαρού και αστείου: "Φάε σήμερα γιατί αύριο δεν ξέρεις τι γίνεται", κι εμείς κάτι τέτοια τα παίρνουμε πάντα σοβαρά.

Μιας και ο Πατέρας ψηφίζει στα Πετράλωνα, δεν είχαμε κανένα λόγο να απομακρυνθούμε από την περιοχή, αφού δύο τετράγωνα πιο πέρα, βρίσκεται To Kreas. Μαζί μας ο Νονός του Μικρού, η ξαδέρφη Σόφη με τον Γιάννη, η ανηψιά Ειρήνη και η Μικρή.

Είχαμε αποφασίσει να αφήσουμε τον Μικρό στην γιαγιά ώστε να επικεντρωθούμε στην βασική αιτία της μάζωξης, την μάσα! 

Μετά βίας κρατηθήκαμε στην παραγγελία και στα πρώτα πήραμε μόνο μία σαλάτα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα, παντζαροσαλάτα κι ένα ψητό συκώτι (ΦΟΒΕΡΟ!).

Ένα από τα βασικά μου κριτήρια σε τέτοια μαγαζιά για την πρώτη καλή εντύπωση, είναι οι τηγανητές πατάτες. Ήταν κομμένες στο χέρι, τραγανές και καλοτηγανισμένες σερβιρισμένες με δύο αβγά μάτια από πάνω -γιατί την γουρουνιά πρέπει να την κάνεις σωστά.

Μετά από λίγο στο τραπέζι απλώθηκαν μιά σταβλίσια μπριζόλα, ένα rib eye και μια πικάνια black angus. Τέλεια ψημένα και κομμένα. Το μόνο που ζητούσαν ήταν λίγο χοντρό αλάτι.
"Να βάλετε ροζ Ιμαλαΐων που δεν κάνει κατακράτηση", λέει ο Γιάννης κι εγώ η χαζή πετάχτηκα: "Αλήθεια;;;". Από την αντίδραση των υπόλοιπων κατάλαβα ότι απλά είπα βλακεία και συνέχισα να τρώω...

Τα πιρούνια με καρφωμένα κομμάτια κρέατος πηγαινοέρχονταν συνεχώς αφού δεν είχαμε πρόσβαση σε όλο το τραπέζι μέχρι που άδειασαν τα πιάτα και τα δυο μπουκάλια κόκκινο κρασί (συγκεκριμένα ένα Κοτσιφάλι του Λυραράκη κι ένα από το Κτήμα Αλφα).

Στο τέλος ήρθαν και κάτι γλυκά. Οκ, ήρθαν τέσσερα γλυκά! Έχω άποψη μόνο για το σοκολατένιο, που ήταν απίστευτο αλλά δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες γιατί από σήμερα ξεκίνησα διατροφή και δεν θα κάνει καλό στην ψυχολογία μου.

Σ.σ.: την Κυριακή λοιπόν κατάλαβα και αυτό που λένε για τα παιδιά "ένα ίσον κανένα". Μόνο που αυτό τελικά ισχύει όταν έχεις δύο και λείπει το ένα, καθώς η Μικρή δεν διέκοψε ούτε στιγμή την... ιεροτελεστία. 

To Kreas βρίσκεται στην οδό Δημοφώντος 96, στα Ανω Πετράλωνα και καλά θα κάνετε να πάρετε τηλέφωνο πριν πάτε στο 2103247028, γιατί γίνεται ψιλοχαμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου