2.10.14

Κοτόπουλο με κριθαράκι, πιπεριές και γιαούρτι α λα Κλάους Αθανασιάδης

Προσπαθώντας να βρω έναν λογικό συνδυασμό μεταξύ του επιθετικού του ΠΑΟΚ και της παρακάτω συνταγής (λες και οι άλλες συνταγές έχουν...) βρέθηκα σε αδιέξοδο.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι το φαγητό μοσχομύριζε την ώρα που μαγειρευόταν και ήμουν σίγουρη ότι θα βγει καλό. Βέβαια όταν έριξα το γιαούρτι-έμπνευση-της-στιγμής σκέφτηκα "οκ, βλακεία έκανες, σε βλέπω να το τρως μόνη σου...", αλλά τελικά βγήκε ακόμα καλύτερο!



Ίσως εκεί να βρίσκεται και η ομοιότητα με τον παίκτη: στο σημείο που λες:"τι κάνει ο τύπος;" έχει βρει τον τρόπο του και ο τερματοφύλακας απλώς μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα.

Υλικά
600 γρ. φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντομάτας, ψιλοκομμένη ή 3-4 ντομάτες, περασμένες στο multi
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
3-4 πιπεριές, διάφορες της αρεσκείας σας, κομμένες σε λωρίδες
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
1 φλιτζάνι κριθαράκι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2% λιπαρά

Εκτέλεση
Σε φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα κομμάτια κοτόπουλου έως ότου αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, τον πελτέ, αλατοπίπερο, πάπρικα, κανέλα και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ώστε να καλυφθεί το φαγητό και ανακατεύουμε ακόμα μία φορά.

Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 40 λεπτά.

Τσεκάρουμε αν έχει υγρά το φαγητό, ειδάλλως προσθέτουμε περίπου μισό ποτήρι μαζί με το κριθαράκι. Το φέρνουμε μια βόλτα και το αφήνουμε να βράζει για περίπου 10 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατέψτε το κανα δυο φορές για να μην κολλήσει στον πάτο του σκεύους.

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει (γιατί πολλά τράβηξε!).

(Σημείωση: Του πάνε πολύ οι ξιδάτες ελιές Καλαμών. Είτε ως συνπδευτικό είτε ως υλικό της συνταγής
Σημείωση2: μπορείτε να βάλετε φιλέτο από στήθος, αλλά σαν την νοστιμιά από το μπούτι δεν έχει...)

Καλή όρεξη και η Παναγιά μαζί σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου