24.9.14

Ομέλετα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα α λα Κώστας Μανωλάς

Ομολογώ πως στην λίστα με τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές μάλλον δύσκολα θα ενταχθεί. Βλέπετε, έχω κι εγώ τα δικά μου οπαδικά κολλήματα τα οποία ελπίζω να μην χάσω ποτέ γιατί μαζί τους θα χαθεί και η αγάπη μου γι αυτό το -γεμάτο ελαττώματα- άθλημα.

Ωστόσο έχω να παραδεχθώ ότι με τις εμφανίσεις του στο πρόσφατο Μουντιάλ κέρδισε τον ποδοσφαιρικό μου σεβασμό. Μέχρι που χάρηκα και για την μεταγραφή του στη Ρόμα.



Η ωριμότητα και η απίστευτη βελτίωσή του, ανταμείφθηκαν γρήγορα. Κι ενώ στην αρχή φαινόταν πως το επίθετό του και μόνο, του αρκούσαν για να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, σύντομα κατάλαβε πως έπρεπε να αποδείξει ότι του αξίζει κιόλας. Και φαίνεται να το κάνει.

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει ξινομυζήθρα από τη Νάξου απ' όπου κατάγεται και μελιτζάνες, συστατικό βασικό στην ιταλική κουζίνα.

Καλή επιτυχία Κώστα στη νέα σου ομάδα και μακάρι να κάνεις χρόνια να επιστρέψεις.

Υλικά
3 αβγά χτυπημένα
2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους και ψημένες στον φούρνο για 30' με αλάτι, πιπέρι και λάδι
1/2 φλιτζάνι ξινομυζήθρα, σπασμένη με το πιρούνι
10-12 ντοματίνια, ολόκληρα αν είναι μικρά, κομμένα στη μέση αν είναι μεγαλύτερα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τα ντοματίνια. Τα φέρνουμε βόλτα για 2-3 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα. Περιχύνουμε τα αβγά στο τηγάνι, απλώνουμε την ξινομυζήθρα και αφήνουμε την ομελέτα για 2-3 λεπτά να ψηθεί από την κάτω μεριά.

Κατόπιν σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου και γυρίζουμε με μια γρήγορη κίνηση την ομελέτα πάνω στο πιάτο (πάντα την φοβάμαι αυτή την στιγμή, γι αυτό και το κάνω πάνω από τον νεροχύτη. Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα ατύχημα...).

Ξαναβάζουμε την ομελέτα στο τηγάνι με την άψητη μεριά από κάτω και την αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμα. Την μεταφέρουμε στο πιάτο, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι (η ξινομυζήθρα είναι ήδη αλμυρή, οπότε λογικά δεν χρειάζεται αλάτι) και σερβίρουμε.

Σ.σ.: οι ψητές μελιτζάνες προορίζονταν για το κοκκινιστό μοσχαράκι. Όμως βγήκαν περισσότερες και μερικές έμειναν ορφανές, οπότε τις πρόσθεσα στην ομελέτα. Αν βαριέστε να τις ψήσετε, βάλτε λιγάκι λάδι παραπάνω και τηγανίστε τις για λίγα λεπτά προτού ρίξετε τα αβγά. Τι είναι λίγες θερμίδες παραπάνω μπροστά στην αιωνιότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου