4.7.14

Πατάτες στον φούρνο με λουκάνικο α λα Σβάινστάιγκερ

Η συνταγή είναι σε ευκολία αντιστρόφως ανάλογη του ονόματος του Γερμανού μέσου. Επειδή όμως φέρνει αρκετά κάτι από Βαυαρία είπα να την αφιερώσω στον συγκεκριμένο ο οποίος έχει αυθεντική γερμανόφατσα, μιας και μεταξύ μας, η εθνική Γερμανίας μοιάζει περισσότερο με διαφήμιση της Benetton παρά με αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χώρας.

Επίσης διατηρώ τις ελπίδες μου πως ότι σήμερα το απόγευμα θα πέσουν στο τείχος του Μπενζεμά (και κυρίως του Βαλμπουένα) και δεν θα χρειαστεί να ξαναασχοληθούμε με αυτούς στο εφετινό Μουντιάλ.

Φίλοι της Γερμανίας, μην με βρίζετε, έχω κι εγώ τα κολλήματά μου...



Υλικά

7-8 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2-3 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
1 λουκάνικο της αρεσκείας σας, κομμένο σε χοντρές ροδέλες (εγώ έβαλα ένα κρητικό καπνιστό, ξιδάτο και του ταίριαζε πολύ)

Εκτέλεση

Σιγουρευόμαστε ότι έχουμε μπίρες στο ψυγείο.

Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος, ώστε να μην χρειαστεί να τρίβουμε αργότερα. Ρίχνουμε μέσα σε αυτό τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το λάδι, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 30' (ο φούρνος μου εχει έναν συνδυασμό γκριλ και αέρα, οπότε βάζω το ταψί στο χαμηλότερο ράφι και τις αφήνω να σιγοψηθούν).

Κατόπιν προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20'.

Το λουκάνικο θα βγάλει το λίπος του, το οποίο θα ανακατευτεί με τα υπόλοιπα ζουμάκια και θα δημιουργηθεί ένα μείγμα, ό,τι πρέπει για γουρουνοψωμοβουτιές.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου