1.7.14

Κολοκυθόπιτα με κασέρι α λα Ντι Μαρία

Μιας και το ματσάκι της Αργεντινής με την Ελβετία είναι στις 7 το απόγευμα, δεν είναι σωστό να πλακώσουμε τα σουβλάκια. Μια πιτούλα είναι ό,τι πρέπει.

Η συγκεκριμένη ταιριάζει πολύ με παγωμένη μπίρα αλλά και με τον πλάγιο μέσο της Αργεντινής: μπορεί εμφανισιακά να μην σου γεμίζει και πολύ το μάτι, αλλά την δουλειά της την κάνει μια χαρά.



Υλικά
2 φύλλα κουρού
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι μπαλσάμικο ξίδι
5-6 κολοκυθάκια, περάσμενα από τον τρίφτη
1 καρότο περασμένο από τον τρίφτη
Λίγο αλάτι
400 γρ. κασέρι της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα Βερμίου)
1 αβγό χτυπημένο

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους και εξατμιστούν, σβήνουμε το μάτι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε το τυρί στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού. Αδειάζουμε τη γέμιση σε αυτό και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περίσσεψαν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Με την βοήθεια ενός πινέλου, απλώνουμε το αβγό στην επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε για περίπου ένα ημίχρονο (45').

Την αφήνουμε για κανα μισάωρο να κρυώσει, την κόβουμε και καλή όρεξη.

Υγ: λίγος δυόσμος, άνηθος ή ο,τι σε μυρωδικό σας αρέσει, μην ντρέπεστε, ελεύθερα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου