13.6.14

Κοτόπουλο με μπαλσάμικο και μουστάρδα α λα Ζεράρ Πικέ

Εκεί που λες: "Εντάξει ξόφλησε, ο τύπος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του", σου κάνει μια μαγική πάσα και μένεις άφωνος.

Ε, κάπως έτσι είναι και το κοτόπουλο. Σκέφτεσαι: "ΟΚ, πόσο ωραίο μπορεί να είναι ένα κοτόπουλο;" Και σου βγαίνει αυτή η συνταγή με την απάντηση: "Πολύ ωραίο!".

Αφιερωμένο στον παίκτη ο οποίος έχει ακούσει τόσα από την εξέδρα που μόνο με τον -επί Παναθηναϊκού- Βύντρα μπορεί να συγκριθεί...



Υλικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου και 2-3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2-3 κρεμμύδια, κομμένα όπως στην χωριάτικη
1 σφηνάκι ξίδι μπαλσάμικο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ασπρίσουν τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.

Κατόπιν σβήνουμε με το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ώστε να πάει παντού. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και την μουστάρδα και (σωστά μαντέψατε) ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε πιπέρι και νερό ώστε να μισοσκεπάσει τα υλικά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για ένα ημίχρονο -με τις καθυστερήσεις- (45'-50').

Αν έχουν περισσέψει πολλά υγρά, ξεσκεπάστε και δυναμώστε τη φωτιά για τα τελευταία πέντε λεπτά.

Σημείωση: μαζί με το κοτόπουλο μπορείτε να ρίξετε πατάτες κομμένες σε κύβους και να μαγειρευτούν στα υγρά του φαγητού. Σε αυτή την περίπτωση -στο τέλος- μπορείτε να πάρετε ζουμί από το φαγητό, λίγες βρασμένες πατάτες, να τα περάσετε στο μπλέντερ και να περιχύσετε το φαγητό. Η σάλτσα θα δέσει ακόμα καλύτερα.

Αλλιώς βραστε λίγο ρύζι που του πάει μια χαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου