14.6.14

Λαζάνια με λουκάνικο α λα Παναγιώτης Κονέ

Γρήγορα, νόστιμα, χορταστικά. Τα λαζάνια μπαίνουν -και μένουν μόνιμα- στην τριάδα των αγαπημένων μου ζυμαρικών. Επιπλέον σου δίνουν την εντύπωση πως έχεις μαγειρέψει στα σοβαρά και δεν έχεις απλώς "ρίξει ένα πακέτο μακαρόνια στην κατσαρόλα να βράσουν".

Στην πραγματικότητα τα λαζάνια είναι ένας τέλεια εύκολος τρόπος να δημιουργήσεις ατελείωτους συνδυασμούς με κρέας, τυριά, λαχανικά, αλλαντικά, μυρωδικά και να έχεις κάθε φορά μία νέα συνταγή.

Η συγκεκριμένη δημιουργήθηκε από ο,τι είχα σε ντουλάπι και ψυγείο, βγήκε άψογη κι επειδή θυμίζει λίγο πίτσα, το μόνο όνομα που θα της ταίριαζε είναι αυτό το "ιταλού" Παναγιώτη Κονέ.

Υλικά για ένα μικρό ταψί

Μισό πακέτο λαζάνια
500 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας, τριμμένο (εγώ χρησιμοποιώ Milner), κρατάμε 1 φλ. για την επιφάνεια
2 φλ. σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή σπιτική, εξαρτάται από τις προμήθείες σας)
8 λουκάνικα γαλοπούλας τύπου Φρανκφούρτης, κομμένα σε ροδέλες
1 λίτρο γάλα με 5% λιπαρά

Εκτέλεση

Απλώνουμε στον πάτο του ταψιού 2-3 κουταλιές από την σάλτσα για να μην κολλήσουν τα λαζάνια. Στρώνουμε λαζάνια μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια. Απλώνουμε σάλτσα, καλύπτουμε με τυρί και κλείνουμε με λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά την διαδικασία τελειώνοντας με λαζάνια. Περιχύνουμε προσεκτικά με το γάλα και ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις (μην βάλετε αέρα, ξεραθεί η επιφάνεια).

Καθώς είμαι ολίγον εμμονική και εκνευρίζομαι όταν μου ξεραίνεται η επιφάνεια, στα 10' ψησίματος που είχαν μαλακώσει, τα πάτησα ελαφρά ώστε να καλυφθούν από το γάλα και στα 20' πασπάλισα με τον υπόλοιπο τυρί.

Μόλις αυτό έλιωσε (μετά από 2-3 λεπτά) κάλυψα το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το άφησα να ψηθεί για ακόμη 40'. Έβγαλα το αλουμινόχαρτο και το άφησα λίγο ακόμη ώστε να πάρει λίγο χρώμα.

Μην το κόψετε αμέσως, θέλει τουλάχιστον μία ώρα για να "σταθεί", ενώ γίνεται ακόμα καλύτερο την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου