10.4.14

Μαμά... Κάλι

Φωτό δανεική από το
thepadawanyears.blogspot.com
Λένε πως μετά την απόκτηση ενός παιδιού, πολλές γυναίκες αποφασίζουν μια δραστική αλλαγή στην εμφάνισή τους: άλλη κάνει λιποαναρόφηση, άλλη βάζει στήθος, άλλη πωπό κλπ. Μια τέτοια αλλαγή, όσο περνάει ο καιρός, την σκέφτομαι όλο και πιο σοβαρά. Μόνο που εγώ δεν θέλω να βάλω βυζιά, θέλω να βάλω χέρια! 

Δεν έχω σκεφτεί ακόμα που θα τα βάλω (πάνω από τα άλλα; Από κάτω; Δίπλα;) θα δείξει. Και απορώ πώς δεν έχει προνοήσει η φύση γι αυτό το πράγμα. Δηλαδή πως μετά τη γέννα, ξαφνικά αρχίζουμε και κατεβάζουμε γάλα από το πουθενά;  Ετσι θα έπρεπε να (ξε)φυτρώνουν δυο άκρα -άκρως- απαραίτητα για το μεγάλωμα του παιδιού. Και μετά, όταν δεν θα είναι πλέον χρήσιμα, ας πούμε μετά από 15 χρόνια, να πέφτουν. 

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για την πηγή της παράκρουσης θα σας φέρω μερικά παραδείγματα:
-Αλλαγή πάνας
Ένα χέρι κρατάει ψηλά τα πόδια του Μικρού. Ένα χέρι βγάζει και απομακρύνει την λερωμένη πάνα, ενώ ταυτόχρονα ένα τρίτο χέρι κρατάει τα χέρια του Μικρού ώστε να μην τα βάλει εκεί που δεν έχεις καθαρίσει ακόμα... 

-Ντύσιμο
Ένα χέρι κρατάει τα χέρια του Μικρού για να μην τραβήξει τα αυτοκόλλητα της πάνας. Δύο χέρια φοράνε και κουμπώνουν το φορμάκι του Μικρού. Ένα χέρι απομακρύνει τα χέρια του μικρού από τα πόδια του, όπου προσπαθεί να βγάλει τις κάλτσες και άλλα δύο χέρια του βάζουν τα υπόλοιπα ρούχα. Στο τελείωμα, δύο χέρια βάζουν το παπούτσι και άλλο ένα χέρι αποτρέπει τον Μικρό από το να βγάλει το παπούτσι που έχουμε ήδη βάλει...

-Φαγητό
Ένα χέρι κρατάει το κουτάλι. Ένα άλλο χέρι αποτρέπει τον μικρό από το να βγάλει την σαλιάρα του, να πετάξει το νερό του στο πάτωμα και να λυθεί από το καρεκλάκι. Ένα τρίτο χέρι μαζεύει ο,τι φαγητό δεν μπαίνει στο στόμα. Κι ένα τέταρτο παίζει με τον Ντάφυ, τον Ταζ και τον Σιλβέστερ στο παιδικό τραπεζάκι ώστε να κρατάμε τον Μικρό απασχολημένο.

-Πλύσιμο
Ένα χέρι κρατάει το τηλέφωνο του ντους. Ένα άλλο κρατάει τον μικρό (αν είναι όρθιος) να μην πέσει ή (αν κάθεται) να μην σηκωθεί. Ένα τρίτο χέρι τον πλένει και ένα τέταρτο του παίρνει τα σαμπουάν/αφρόλουτρα/μάσκες μαλλιών από το στόμα.

Αλλά το πιο σημαντικό θα ήταν οι τεράστιες αγκαλιές που θα του έκανα. Γιατί με δύο χέρια δεν τον χορταίνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου