7.3.14

Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος, Μικρέ μου

Το σκίτσο δανεισμένο από το angrylittlegirls.com
Ο καλομαθημένος σε χάδια, παινέματα και γλύκες Μικρός, είδε εχθές και την άλλη πλευρά της ζωής. Βασικά η σφαλιάρα που έφαγε από ένα κοριτσάκι του γύρισε κάπως το κεφάλι και αναγκαστικά είδε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία.


Ανέμελος και χαρούμενος στις μίνι κούνιες του Golden Hall (δεν ξέρω τι λέει η Αριστερά, αλλά εμάς αυτό το "καπιταλιστικό δημιούργημα της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας" μάς έχει σώσει από την κλεισούρα του σπιτιού τις βροχερές ημέρες), ο Μικρός απολαμβάνει τις τσουλήθρες, τις τραμπάλες και τα σπιτάκια μαζί με άλλα πιτσιρίκια. Τελευταίο του χόμπι, να σπρώχνει τις κούνιες με ή χωρίς παιδάκι επάνω και να τραγουδάει το "κούνια - μπέλα". Βλέποντας ένα κοριτσάκι στην κούνια, τρέχει με την φόρα του Γεωργέα λίγο πριν την σέντρα. Δύο μάνες τον ακολουθούν με την ίδια ταχύτητα: η δικιά του (εγώ) και του κοριτσιού στην κούνια. "Δεν φοβάμαι τον δικό σου, την δική μου φοβάμαι", με προλαβαίνει με την ανακούφιση στα μάτια, λες και απέκρουσε πέναλτι στο 93'. "Ναι, κι εγώ το ίδιο", της λέω γελώντας. Φυσικά έλεγα ψέματα. Σιγά μην φοβόμουν τον Μικρό, μη φάει καμιά από εκεί που δεν το περιμένει φοβόμουν...
Μετά από λίγο, ξανά-μανά τα ίδια, ο Μικρός έβαζε πλώρη για την ίδια κατεύθυνση. "Λες να υπερβάλω;" Σκέφτηκα και κάθησα λίγο παραπίσω, αλλά όχι και πολύ, ίσα να μην φανώ υστερική. Με το που πλησιάζει ο Μικρός την πιτσιρίκα, τον αρπάζει από το πουλόβερ με το ένα χέρι (προφανώς για να κεντράρει) και με το άλλο του χώνει μια σφαλιάρα στο δεξί μάγουλο. Όχι γεμάτη, γιατί πρόλαβε η ύαινα (εγώ) και απομάκρυνε το ανυποψίαστο θύμα.
Φυσικά ο Μικρός έβαλε τα κλάματα αμέσως, ξαφνιασμένος από την σκληρότητα του γυναικείου φύλου.
"Έτσι είναι αγόρι μου οι γυναίκες, απρόβλεπτες σαν τις επιθέσεις της Μπάρτσα... Καλιακούδες που λέει κι ο Πατέρας σου", προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Προς τιμήν του μετά από 10" είχε ήδη ξεχάσει το συμβάν (ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πέσει κάτω ζητώντας την αποβολή της καλιακουδίτσας με απευθείας κόκκινη).
Αυτή ήταν η πρώτη σφαλιάρα που έφαγε.

Και ελπίζω να αργήσει η πρώτη σφαλιάρα που θα δώσει...

1 σχόλιο: