27.12.13

Τυροπιτάκια «Φρανκ Ριμπερί»

Ανοίγοντας την κατάψυξη, είδα πως είχε ξεμείνει ένα φύλλο σφολιάτας έρημο και μόνο. Στο ψυγείο είχα λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί. Εντάξει, δεν χρειαζόταν και καμιά τρελή έμπνευση στο τι θα φτιάξω: τυροπιτάκια εύκολα και γρήγορα.
Είχα όμως μια ιδέα και αντί να κάνω τα κλασικά μισοφέγγαρα ήθελα μια εσάνς γαλλικού αέρα. Τελικά μόλις άνοιξα τον φούρνο είδα ότι το γαλλικό -αν μη τι άλλο- το είχα πιάσει: "Α, τα κακόμοιρα, σαν τον Ριμπερί είναι", σκέφτηκα. Από γεύση ωστόσο ήταν εξίσου εύστοχη και αποτελεσματική με τον ποδοσφαιριστή της Μπάγερν. (Την επόμενη φορά, για να μου βγουν τα τυροπιτάκια πιο... Λούκα Τόνι θα βάλω περισσότερο τυρί ώστε να κρατηθεί η ζύμη στο ύψος της.)


Τυροπιτάκια Φρανκ Ριμπερί

Υλικά για 16-18 τυροπιτάκια
1 φύλλο σφολιάτας (κρύα και όχι σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
λίγη πάπρικα, γλυκιά

 Εκτέλεση
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας στη μέση, χωρίζοντάς το σε δύο ίσα τετράγωνα. Απλώνουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια των δύο φύλλων και τα τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε ροδέλες πάχους 3-4 εκ. και τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Με την βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το αβγό, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τα ψήνουμε για 35-40'.
Ε; Δεν μοιάζουν λίγο;
 

2 σχόλια: