4.8.13

Δεν θα μάθεις τι είναι το οφ σάιντ ποτέ!

Το σκιτσάκι δανεικό από το statzpack.com 
Είναι αλήθεια. Κάποιες από εμάς, είτε λόγω επαγγέλματος, είτε λόγω απουσίας κάποιας σημαντικής βιταμίνης, είτε λόγω κακών συναναστροφών (είτε λόγω όλων των παραπάνω) γνωρίζουμε τι είναι το οφ σάιντ. Είναι αλήθεια ότι καταλαβαίνουμε πότε σηκώνει το ρημαδιασμένο το σημαιάκι ο βοηθός-πλάγιος-πλαϊνός για να υποδείξει τον επιθετικό σε αντικανονική θέση και πότε το σηκώνει για να διώξει κανένα μυγάκι.

Και εκεί που ξεπεράσαμε το "δεν ´μπα να φτιάξεις κανα μουσακά;" και αγγίξαμε το "μπα; Μου 'μαθες και το οφ σάιντ;" έρχεται η FIFA και αρχίζει τα ναι μεν αλλά. 
Δεν εχω πληροφορίες για το παρασκήνιο αλλά να μου το θυμηθείτε κάπως έτσι έχει γίνει: μαζεύτηκε ο Πλατινί με καμιά δεκαριά ακόμα κι επειδή τους έχει πιάσει βαρεμάρα (θέλουμε έναν χρόνο ακόμη για το επόμενο Μουντιάλ), σου λέει "δεν κάνουμε μια πλάκα να αλλάξουμε λίγο τους κανονισμούς; Έτσι τόσο δα, ίσα να τους μπερδέψουμε!". Και το έκαναν.

Διαβάζω στο gazzetta.gr πως; "...ακόμη κι αν ο επιτιθέμενος είναι σε θέση οφσάιντ όταν αρχίζει η φάση και κάνει κίνηση προς την μπάλα, αν δεν τη βρίσκει και αυτή καταλήγει στα δίχτυα, το γκολ θα μετράει κανονικά. Είτε είναι αυτογκόλ είτε είναι, για παράδειγμα, μια εκτέλεση φάουλ, η άμυνα έχει τραβηχτεί, οι επιτιθέμενοι είναι οφσάιντ και κάνουν κίνηση προς την μπάλα, δυσκολεύοντας τόσο τον τερματοφύλακα ώστε να μην καταφέρει να μπλοκάρει!". Αυτό -λέει- θα ξεκινήσει απο το πρωτάθλημα της Ιταλίας και σιγά σιγά θα καθιερωθεί στα υπόλοιπα.

Σωστά το σκέφτηκε ο Πλατινί. Σου λέει, ας δοκιμαστεί στην Ιταλία να δούμε πόσο θα ανέβουν τα ποσοστά εξαφανίσεων των διαιτητών και αποφασίζουμε αργότερα αν, πώς και πότε θα το δώσουμε και στους υπόλοιπους.

Φαντάζεστε τώρα σε πόσα σπίτια θα αρχίσουν οι ερωτήσεις: "Μα αφού είναι οφ σάιντ μία αμόρ, περκέ δεν το σήκωσε ο διαιτητής"; 

Πρέπει όμως να υπολογίσουμε και μια άλλη παράμετρο. Δεν θέλω ούτε καν να φανταστώ το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στο δικό μας πανηγύρι. Γιατί μεταξύ μας τώρα, υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται επαγγελματικά -πολλά χρόνια- με το τόπι και στο μυαλό τους δεν το έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα το θεματάκι (τα μυγάκια που λέγαμε; Σμήνη στα ελληνικά γήπεδα!).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου