12.4.19

5+1 καλοί λόγοι για να πάτε (και να φάτε) στο Parkbench






«Έχετε πάει στο Parkbench στα Πετράλωνα; Έχει πολύ καλό σούσι!» μου είπε πριν λίγες ημέρες ο φίλος μας Γιάννης, γεννημένος στην περιοχή και άνθρωπος του οποίου τον ουρανίσκο εμπιστευόμαστε.



Σούσι; Εδώ είμαστε! Το καμπανάκι χτύπησε, το τραπέζι κλείστηκε, η παραγγελία δόθηκε.
Και η λίστα με τους λόγους για τους οποίους καλό θα ήταν να κάνετε το ίδιο συντάχθηκε:





1. Και σούσι και μπέργκερ.
Ναι, εσύ (εγώ δηλαδή) θες να φας maki rolls, να κυλιστείς στη soya sause και στα ginger. Αν οι άλλοι όμως δεν θέλουν; Ε, ας φάνε ένα chicken burger με καπνιστό τυρί και μαγιονέζα βασιλικού, ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με παντζάρι και σύκο, ή χοιρινά spare ribs με κρέμα φέτας!

2. Καβούρι στα sticks
Οι επιλογές για σούσι είναι λίγες αλλά καλές, πράγμα που σημαίνει ότι όλα γίνονται την ώρα της παραγγελίας και δεν υπάρχει στοκ (ε, τα έχουμε δει/φάει και αυτά). Τα Crispy California Rolls με καβούρι, αβοκάντο και chili mayo πρέπει να μπει στην παραγγελία σας.

3. Ευέλικτη ομάδα
Ρωτήσαμε την κοπέλα στο σέρβις αν εκτός από rolls υπήρχε σασίμι. Μας άφησε για δύο λεπτά να μιλήσει με τον σεφ. «Δυστυχώς δεν έχουμε σασίμι, αλλά μπορεί ο σεφ να σας κάνει ταρτάρ σολομού» (σ.σ. δεν υπήρχε στον κατάλογο). Φυσικά και το πήραμε.

4. Ευάερο, ευήλιο
Όλο το Parkbench καλύπτεται από μια τεράστια βιτρίνα που «βλέπει» σε ανοιχτή πλατεία. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για τις μεσημεριανές ώρες ώστε να συνδυάσεις τον τερπνόν μετά την φωτοσύνθεσης.

5. Kids friendly
H προαναφερθείσα πλατεία είναι ιδανική για μπάλα, πατίνι, ποδήλατο με τα πιτσιρίκια. Επειδή όμως μετά το παιχνίδι ακολουθεί μοιραία η φράση «μαμά πεινάω» δεν χρειάζεται να τρέχεις αλλού. Κεφτεδάκια, τηγανητές πατάτες, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και κοτομπουκιές συνθέτουν το παιδικό μενού και ικανοποιούν αυτούς τους δύσκολους πελάτες.

+1 Παρά το γεγονός ότι είμαι πιστά ταγμένη στο κίνημα της σοκολάτας, ομολογώ πως παρασύρθηκα (και σίγουρα θα παρασυρθώ ξανά) από την lemon pie με καμμένη μαρέγκα, πασπαλισμένη από κόκκινο πιπέρι. Ιδανικό τέλος!




Parkbench: Πραμάντων 10, Αθήνα, τηλ 21 2106 5303 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου