1.4.19

5 καλοί λόγοι για να πας (σ)Tο KREAS



Πάντα έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση εστιατόρια, ταβέρνες κλπ τα οποία ακόμα και αν επισκέπτομαι αραιά, ξέρω πως η ποιότητα και η νοστιμιά στα πιάτα τους θα είναι εκεί να με περιμένει. 

Σε αυτή τη λίστα μου βρίσκεται και το KREAS στα Πετράλωνα το οποίο σε βάθος 5-6 χρόνων που το γνωρίζω και το έχω επισκεφθεί, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.

Κι αν δεν έχεις πάει ακόμα εκεί, να μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να το βάλεις στο πρόγραμμα:

1.Το ψωμί
Έρχεται το καρβελάκι ζεστό ζεστό πάνω σε ξύλινη βάση μαζί με το μαχαίρι, ώστε να έχεις εσύ στα ρουθούνια σου όλο το άχνισμα που θα βγαίνει από την ψίχα του την ώρα που θα το κόβεις.









2. Οι τηγανητές πατάτες. 
Μη διανοηθείς να πείτε «λέω να αποφύγω τους υδατάνθρακες». Όχι, να μην τους αποφύγεις σε αυτό το μαγαζί. Εδώ θα παραγγείλεις τις τηγανιτές πατάτες με τριμμένη φέτα.



3. Τηγανητά κολοκυθάκια.
Τα ίδια με τα παραπάνω. Η παρουσία των τσιπς κολοκυθιού είναι εξίσου απαραίτητη. 













4. Ο προβληματισμός
Rib eye black angus ή Tomahawk black angus; Πικάνια ή σταβλίσια; Μπιφτεκάκια ή ταρτάρ; Καρέ αρνιού ή χοιρινό κότσι; Σίγουρα κανένα 20λεπτο θα το «φάτε» πριν… φάτε. Οπότε, αν πεινάτε πολύ ή μπείτε στη σελίδα του μαγαζιού να μελετήσετε τον κατάλογο ή πηγαίνετε πιο νωρίς από τους υπόλοιπους.
Σημείωση: Σε περίπτωση που θέλετε το χοιρινό κότσι, αγνοήστε το "για 2 άτομα" που λέει. Είναι το λιγότερο για τρία. Απλώς να πω ότι εμάς περίσσεψε το μισό, το πήρα σπίτι και το έκανα κρεατόπιτα.


5. Οι τιμές των κρασιών
Γιατί όπως και να έχει, ένα καλό κομμάτι κρέατος το ευχαριστιέσαι σε πολλαπλάσιο βαθμό όταν στο ποτήρι σου έχεις ένα αξιόλογο κρασί. Και ο οινοκατάλογος του μαγαζιού έχει επιλέξει σωστά τόσο τις ετικέτες όσο και την κοστολόγησή τους.


Bonus: Το cheesecake Nutella ήταν μακράν ανώτερο του ταπεινού ονόματός του. Ακόμα και αν έχετε σκάσει στο φαγητό, αξίζει μία, δύο, τρεις, επτά, δώδεκα κουταλιές.

Το KREAS
Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3247028

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου