9.1.19

Λαζανάκι με ρόκα, γαρίδες και ούζο



Πολλές φορές κολλάμε στις γνωστές, σίγουρες, αγαπημένες και πάντα πετυχημένες οδούς που για χάρη της ευκολίας αφήνουμε στην άκρη τον δημιουργικό εαυτό μου.

Αυτό ισχύει και για τα φαγητά που φτιάχνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε στην οικογένεια την καθημερινή της επιβίωση.



Υπάρχουν όμως και συνταγές που όσο εντυπωσιακές ακούγονται, τόσο γρήγορες και εύκολες είναι. Μία τέτοια είναι και η παρακάτω.

Υλικά
1 συσκευασία ζυμαρικά λαζανάκι
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
100 γρ. ρόκα, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες και βρασμένες
1/2 ποτήρι ούζο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι, αφήνω το βούτυρο να κάψει και σοτάρω τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά. Προσθέτω τις γαρίδες, τις φέρνω μια βόλτα και σβήνω με το ούζο. Τα αφήνω να βράσουν για άλλα 5 λεπτά.

Ρίχνω την κρέμα και μόλις πάρει 1-2 βράσεις, βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ταυτόχρονα, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνω τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνω στην κατσαρόλα, αδειάζω μέσα τη σάλτσα με τις γαρίδες, την παρμεζάνα, τη ρόκα και ανακατεύω καλά.

Λίγο φρέσκο πιπέρι από πάνω και είναι έτοιμο!

Tip: αντί για ούζο μπορείτε να βάλετε τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου