30.9.18

Η σπιτική κρέμα σοκολάτας είναι πολύ πιο εύκολη απ' όσο φαντάζεσαι

Διαβάζω τα συστατικά για την παρασκευή ψωμιών, κρεμών και πολλών άλλων προϊόντων της αγοράς που καταναλώνουν με μανία και καθημερινά τα παιδιά, και δεν κρύβω πως ψιλοφρικάρω από τα τόσα άγνωστα ονόματα που σε τίποτα δεν έχουν να κάνουν με αυτά που βρίσκονται στην κουζίνα μου. 

Τι είναι η "καραγενάνη" ρε παιδιά; Γιατί το πυροφωσφορικό νάτριο βρίσκεται σε τρόφιμο και όχι σε παρασκευή μπαταρίας ξέρω γω; Δεν έχω σπουδάσει χημικός τροφίμων, αλλά και μόνο από τα ονόματα μου δημιουργείται μια αποστροφή.

Έτσι, αποφάσισα να φτιάχνω από την αρχή, from scratch που λένε και στο χωριό όσα περισσότερα μπορώ. Τελευταία δοκιμή έγινε με τις κρέμες σοκολάτας που για χάρη τους έριξα πόρτα στις "προσθέτω γάλα κι έτοιμες" της αγοράς. 

Τα πλεονεκτήματα: ελέγχω την ποσότητα της ζάχαρης αλλά και την ποιότητα όλων των υπόλοιπων υλικών. Επίσης, είναι φθηνή και φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο. Μειονεκτήματα; Κανένα.

Υλικά
1 λίτρο γάλα, πλήρες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, καστανή
1 φακελάκι, άνθος αραβοσίτου
1/2 φλιτζάνι κακάο

Εκτέλεση

Παίρνω μια κούπα από το γάλα και ανακατεύω μέσα τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το κακάο.

Ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση.

Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω στην κατσαρόλα το υπόλοιπο μείγμα και ξαναβάζω στη φωτιά.
Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, τη μοιράζω σε μπολάκια.

Τρώγεται κρύα από το ψυγείο, ή σε θερμοκρασία δωματίου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου