19.3.18

Πανεύκολη γαλατόπιτα για όλες τις ώρες



Την φάγαμε ως πρωινό, συνόδεψε τον καφέ μας, την τσάκισαν τα πιτσιρίκια ως απογευματινό και για να μην τα πολυλογώ, αυτή η γαλατόπιτα (χωρίς φύλλο παρακαλώ) είναι για κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.


Και είναι τόσο εύκολη που ακόμα και εσύ που λες "α, εγώ δεν το 'έχω' με τα γλυκά" όπως έχω πει πάμπολλες φορές κι εγώ, με αυτή τη συνταγή απλώς δεν γίνεται να αποτύχεις!

Υλικά

1 λίτρο γάλα light
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού βανίλια (προαιρετικά)
Λιωμένο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το ξύσμα και ανακατεύω άλλη μία φορά.

Βουτυρώνω ένα πυρίμαχο σκεύος αδειάζω την κρέμα μέσα και ψήνω στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

Tip 1: η κανέλα του πάει πολύ και θυμίζει μπουγάτσα
Tip 2: αφού βουτυρώσετε το σκεύος μπορείτε να ρίξετε λίγη γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά) και να κουνήσετε το σκεύος πέρα δώθε ώστε να κολλήσει παντού και να δώσει μια αίσθηση φύλλου η πίτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου