6.2.18

Είναι εύκολο να φτιάξεις τα πιο τρυφερά, ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου; Πολύ!


Τα σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου πρωτοεμφανίστηκαν στο πάρτι του Ανδρέα και ήταν από τις πιατέλες που συνέλεξαν τα περισσότερα θριαμβευτικά σχόλια αλλά και που άδειασαν πρώτες.
Από τότε, όταν θέλω να φτιάξω κοτόπουλο, αυτή είναι μία από τις τοπ επιλογές μου.



Υλικά
4-5 μπουτάκια κοτόπουλου, φιλεταρισμένα και κομμένα σε μπουκιές

Για την μαρινάδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από 1 πορτοκάλι
γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μουστάρδα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζω τα κομμάτια από το κοτόπουλο με τα υλικά της μαρινάδας σε ένα τάπερ που κλείνει και ανακατεύω καλά.

Κλείνω το τάπερ και τα αφήνω στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον δύο ώρες. Ιδανικά όλο το βράδυ.

Περνάω τα κομμάτια σε ξυλάκια για σουβλάκια και ψήνω στον φούρνο στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά.

Ακόμα και αν δεν έχετε καμία όρεξη να φτιάξετε σουβλάκια, μπορείτε να μαρινάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου και να τα ψήσετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου