31.1.18

10 πράγματα που ΣΙΓΟΥΡΑ κάθε γονιός έχει κάνει

















Ναι, κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Ναι, κάθε οικογένεια έχει τις συνήθειές της. Ναι, κάθε σπίτι είναι και μια άλλη ιστορία. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα, που όλοι, ναι ΟΛΟΙ οι γονείς έχουν κάνει.


Το ξέρω, το ξέρεις, το ξέρουμε. Τα έχουμε συζητήσει σε πάρτι, σε συναντήσεις γονέων, στις κούνιες κι έχουμε νιώσει αυτό το βαθύ αίσθημα αλληλοσυμπαράστασης. Όχι, δεν είσαι μόνος-η. Υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν.

Γιατί αν είσαι γονιός τότε σίγουρα:

1. Έχεις φωνάξει στο παιδί σου και το έχεις μετανιώσει τα αμέσως επόμενα 10 (άντε 20, αν είσαι πολύ νευριασμένος) δευτερόλεπτα.

2. Έχει καθαρίσει (και καλά...) την πιπίλα με ένα χαρτομάντηλο, βουτώντας τη σε ένα ποτήρι νερό, με τα (όχι απολυμασμένα) χέρια σου, πιπιλώντας τη εσύ (έλα, μεταξύ μας τώρα, αφού θα πας σπίτι και θα την βράσεις. Ή και όχι...).

3. Έχεις πει ψέματα στο μικρό ότι δεν υπάρχει σοκολάτα στο σπίτι, μόνο και μόνο για να την φας λίγο αργότερα μόνος-η σου. Τα πολλά γλυκά, άλλωστε, κάνουν κακό στα παιδιά. Τους μεγάλους, αντίθετα, τους ηρεμούν.

4. Έχεις μείνει να παρακολουθείς αποσβολωμένος την ταινία κινουμένων σχεδίων, την ίδια ώρα που το παιδί σου, την έχει ήδη παρατήσει και ασχολείται με κάτι άλλο.

5. Έχεις δώσει το κινητό/tablet στο παιδί σου, μόνο και μόνο για να φας μια μπουκιά με την ησυχία σου, να πιεις μια γουλιά καφέ (στην καρέκλα), να συζητήσεις σαν άνθρωπος για πάνω από λεπτά ή τέλος πάντων για να έχεις λίγες στιγμές ηρεμίας.

6. Έχεις κοιμηθεί την ώρα που (και καλά) προσπαθούσες να κοιμήσεις το παιδί.

7. Έχεις βρεθεί στην ατέρμονη κουβέντα με την γιαγιά ή και τον παππού:
-Όχι, άλλο γλυκό στο παιδί!
-Σιγά, καλέ, δεν έχει φάει τίποτα. Να, το μικρούλι μόνο.
-Είπαμε όχι άλλο σήμερα.
-Είσαι υπερβολική, αυτό μόνο και τέλος. Τι θα πάθει; (οι αντοχές τους είναι απίστευτα μεγάλες σε αυτό το θέμα, είσαι καταδικασμένος-η από την αρχή).

8. Έχεις μιλήσει σε τρίτους για το παιδί σου χρηιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό: "Περπατήσαμε ενός έτους. Δεν κοιμόμαστε το μεσημέρι. Πήγαμε φέτος στον παιδικό σταθμό. Πίνουμε το γάλα στο ποτήρι. Κόψαμε τη πάνα".

9. Έχεις χρησιμοποιήσει το παιδί ως δικαιολογία (δεν βρίσκουμε νταντά, είναι άρρωστο κλπ.) για να αποφύγεις μια βαρετή έξοδο/συνάντηση/επίσκεψη.

10. Έχεις κάνει κάτι που δεν το έχεις πει σε κανέναν. Και ούτε πρόκειται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου