1.11.17

Τάρτα σοκολά(ση)!

Ναι, είναι από τα γλυκά που δεν θες να αφήσεις το κουτάλι παρά μόνο όταν καταλάβεις ότι αρχίζεις να ξύνεις το πιάτο.



Αν ανήκεις στο γκρουπ μας "Μπορώ να ζήσω μόνο με σοκολάτα", αυτή την τάρτα με γκανάζ από δύο ειδών σοκολάτας θα την βάλεις στο Τop 3 των αγαπημένων σου.

Και αν ανήκεις στο -επίσης δικό μας- γκρουπ "Ναι, αλλά δεν ξέρω να φτιάχνω γλυκά", μην ανησυχείς είναι τόσο εύκολο που δεν γίνεται να μην το πετύχεις!

Υλικά
1 φύλλο ζύμης για τάρτα ή 1 φύλλο ζύμης κουρού
125 γραμ. κουβερτούρα υγείας
125 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού καφέ εσπρέσο
1/4 της κουταλιάς του γλυκού μπαχάρι
200 γραμ.κρέμα γάλακτος
Σκόνη κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σε ένα ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην βράζει. Ταυτόχρονα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων λιώνουμε μαζί τις δύο σοκολάτες, προσέχοντας και εδώ να μην τις κάψουμε.

Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον καφέ, το μπαχάρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για περίπου 5-7' μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα να κρυώσει και να σφίξει.

Κατόπιν απλώνουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο φύλλο και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο σκεπάσμένη για ακόμα μία ώρα.

Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου