24.4.17

5 απορίες για το El Clasico


Ευτυχώς καταφέραμε και δεν ξυπνήσαμε τα μικρά από τους πανηγυρισμούς μας όταν ο Μέσι έστειλε το «μπομπόνι» (που θα έλεγε και ο Λυμπερόπουλος) στα δίχτυα της Ρεάλ. Όμως, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα:

.          Τι έπαθε το μαλλί του Κριστιάνο Ρονάλντο;
Συνδυάζοντας την εμπειρία μου από το αθλητικό ρεπορτάζ αλλά και τα κομμωτήρια, θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πήγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτόν που επιμελείται το κεφάλι του  και να του είπε: «Κάντο σαν να έχει καταληφθεί από σκουλήκια-φαν του Φλωρινιώτη που μένουν στον δήμο Αμαρουσίου».  Επομένως, κάτι δεν πήγε καθόλου καλά…


2.       Έχει δει κανείς τον Ζιντάν τσαντισμένο;
Ναι οκ, τον έχει δει (και μάλιστα από πολύ κοντά) ο Ματεράτσι όταν ως αντίπαλοι στον τελικό του Μουντιάλ το 2006, ο Ιταλός έφαγε κουτουλιά από τον Ζιζού. Ως προπονητής όμως, η ψυχραιμία του  ακόμα και όταν ο Ράμος αποβάλλεται, ακόμα και όταν Μαρσέλο δεν προλαβαίνει ούτε με μηχανάκι τον Σέρχι Ρομπέρτο ακόμα και όταν ο Κριστιάνο βγαίνει να παίξει με τέτοιο μαλλί (ναι, δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα), είναι ολύμπια.

3.       Γιατί την είδε Έλληνας τραγουδιστής ο Λουίς Ενρίκε;
Σε ένα σοβαρό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Ισπανίας, θα έπρεπε τέτοιου είδους εμφανίσεις «κάνω-και-άνοιγμα-προγράμματος-στο-Romeo-θαυμάζω-τον-Οικονομόπουλο» να τιμωρούνται παραδειγματικά. Ευτυχώς δηλαδή, που έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν και βγάζει την διοίκηση από τη δύσκολη μέρα.


4.       Πόσο θα ήταν το σκορ χωρίς αυτούς τους δύο τερματοφύλακες;
Τα στατιστικά έγραψαν:  14 σουτ στην εστία για την Ρεάλ, 9 για την Μπαρτσελόνα. Το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι 6-5, 7-8, 3-5, 4-4 αν δεν υπήρχαν οι Νάβας και Τερ Στέγκεν στις εστίες, οι οποίοι αμφότεροι (και παρά τα 5 γκολ που μπήκαν τελικά) έδωσαν ρεσιτάλ. Όμως κάπου ανάμεσα στους κοινούς θνητούς, υπήρχε ένα άλλο, μυστήριο πλάσμα. Για το οποίο έχω και την τελευταία απορία.

5.       Πώς είναι να είσαι Μέσι;
Βρίσκεσαι στο κατάμεστο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», σε παρακολουθούν περίπου 650 εκατ. ζευγάρια μάτια σε όλο τον κόσμο, έχεις «φάει» την μεγαλύτερη αμφισβήτηση στην καριέρα σου και βάζεις στις καθυστερήσεις το νικητήριο γκολ. Πες μας βρε Μέσι: Πώς είναι να είσαι εσύ; Γιατί από τον δικό μας πλανήτη, δεν είσαι σίγουρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου