14.3.17

Φλογέρα με προσούτο και γραβιέρα ή απλώς η πιο γρήγορη γκουρμεδιά-συνοδευτικό κρασιού


Λες στο παιδί που σε εξυπηρετεί στο τμήμα αλλαντικών «βάλε μου 5 φέτες προσούτο. Ακούει (και κόβει) 15. Τι να κάνεις; Να τις αφήσεις; Ε όχι βέβαια.

Έχεις και λίγη γλυκιά γραβιέρα από την Μακρακώμη, έχεις και 6 φύλλα κρούστας που περίσσεψαν από την μπουγάτσα της Κυριακής (δες συνταγή εδώ).

Δεν θέλει και πολύ για να κάνεις τον συνδυασμό και να φτιάξεις ένα ορεκτικό-ταμάμ για ένα ωραίο ξηρό κόκκινο κρασί.

Υλικά
6 φέτες προσούτο
2 φλιτζάνια γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
6 φύλλα κρούστας
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λαδώνω το ένα φύλλο και απλώνω στην μισή επιφάνεια 3 φέτες προσούτο. Κλείνω διπλώνοντας με το υπόλοιπο φύλλο και το βάζω στην άκρη. Λαδώνω το δεύτερο φύλλο, απλώνω το μισό τυρί και διπλώνω με τον ίδιο τρόπο.

Βάζω τα δύο «γεμισμένα» φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, τα τοποθετώ πάνω σε ένα τρίτο (επίσης λαδωμένο) φύλλο και τα τυλίγω σε ρολό.

Ομοίως με τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνω τα δύο ρολά και τα ψήνω στον αέρα στους 180°C για 25’-30’.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου